Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας:

Με την παρουσία αρκετών εργαζομένων, συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας. Τις θέσεις των εργαζόμενων – με αιχμή τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών – παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ τις απόψεις της διοίκησης ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Μίχας.

Στη σύντομη παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απηύθυνε έκκληση για συνεργασία μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του ο Συνεταιρισμός. «Νομίζω ότι στις σημερινές δυσκολίες που υπάρχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους και εσείς, η Διοίκηση θα μπορέσετε να κρατήσετε την επιχείρηση. Θεωρώ ότι κάποιες ενέργειες που γίνονται από όργανα κεντρικά, δημιουργούν προβλήματα. Εμείς ως Περιφερειακή Διοίκηση θέλουμε να στηρίξουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και τις δύο πλευρές». Βασικός εισηγητής από την Περιφερειακή Αρχή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς.

Για το ΚΕ.Θ.Ε.Α.:

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη της λειτουργίας του ΚΕ.Θ.Ε.Α.. Στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης αναφέρθηκε στην ουσιαστική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου στο ΚΕ.Θ.Ε.Α., υπογραμμίζοντας ότι σήμερα παρά την ελλιπή στελέχωση του παρέχει υπηρεσίες σε 90 χρήστες και 150 γονείς.

«Αν η ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και του Εθνικού συστήματος Υγείας, προέβλεπε εκτός της οικονομικής περιστολής και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα ήμασταν απολύτως σύμφωνοι. Δυστυχώς όμως προβλέπουμε και εκτιμούμε κλείσιμο προνοιακών δομών ή τουλάχιστον μειωμένη παροχή από τις υπηρεσίες τους που θα επιφέρουν κάθετη αύξηση της παραβατικότητας και των όσων ακολουθούν απ’ αυτή», κατέληξε ο κ. Πότσης, εκφράζοντας την ομόθυμη στήριξη της Περιφέρειας στο αίτημα για απρόσκοπτη και αυξημένη λειτουργία του ΚΕ.Θ.Ε.Α. στα Γιάννινα και την Ήπειρο γενικότερα.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply