Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Νέες προοπτικές για την περιοχή των Γραμμενοχωρίων:

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες οδεύει προς υλοποίηση ένα σημαντικό οδικό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Πρόκειται για την 13η επαρχιακή οδό, που συνδέει την Βιομηχανική Περιοχή με την Εγνατία Οδό, η οποία παράλληλα αναμένεται να βγάλει από την απομόνωση και την εγκατάλειψη την περιοχή των Γραμμενοχωρίων.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου που έχει τίτλο: «Βελτίωση – τροποποίηση 13ης επαρχιακής οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας – Ζωοδόχος – Γραμμένο – Βαγενίτι – Πολύλοφος – Λύγγος» της Π.Ε. Ιωαννίνων με προϋπολογισμό 14.900.000 ευρώ.

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο:

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ανέδειξε τον ανάδοχο έργου που αφορά την ασφάλεια στο Εθνικό οδικό δίκτυο και ειδικότερα για την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και την οδική σήμανση σε τμήματα του.

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 250.000 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.».

Ανάδοχοι έργων στην Π.Ε. Άρτας:

Επίσης, από την Ο.Ε. της Περιφέρειας αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι δύο έργων της Π.Ε. Άρτας. Το πρώτο αφορά την κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο Δ.Δ. Ελάτης και Πηγών Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η ΕΔΕ ΓΙΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΗ.

Το δεύτερο αφορά την επισκευή σωληνωτού οχετού μετά τοιχείου στο συνοικισμό «Σγάρα» Καταρράκτη, με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ. Ανάδοχος ο ΕΔΕ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΟΝΗΣ.

Άλλες αποφάσεις:

Η Ο.Ε. ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου «Κατασκευή κόμβου Κουτσελιού», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, που είναι ο ΕΔΕ Στ. Ζιάκκας.

Επίσης ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τουριστική έκθεση «NEXUS», που διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 29/3-1/4/2012.

Τέλος ενέκρινε την κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2011 και την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2012.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply