Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας θα συνεδριάζει στο εξής το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Ο Κανονισμός είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς που προηγήθηκε και αποσκοπεί στην εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του σώματος. Με αρκετές καινοτομίες και προσαρμοσμένος στις ανάγκες της σημερινής εποχής μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την περαιτέρω αναβάθμιση των συνεδριάσεων.

Ο Κανονισμός εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Αρνητική ψήφο έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Τασούλας, Στέφανος Σκοπούλης και Χρήστος Μαντάς. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης τροποποίησης του Νόμου που ορίζει την Εκτελεστική Επιτροπή στον Οργανισμό Ρυθμιστικού.

Το ΥΠΕΚΑ με έγγραφο του ζητούσε από το Δήμο τον ορισμό εκπροσώπου. Εκπρόσωπος ορίστηκε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος με αναπληρωτή τον κ. Γιώργο Παπαδιώτη. Αυτό όμως που τονίστηκε με έμφαση από τον Δήμαρχο είναι ότι επιβάλλεται άμεση τροποποίηση του Νόμου καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν του τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εκπροσώπηση με ένα μόνο μέλος καθώς το Ρυθμιστικό αφορά κατεξοχήν το Δήμο μας. Θεωρούμε επιβεβλημένη την επικαιροποίηση του Νόμου και την αύξηση της εκπροσώπησης του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή» τόνισε ο κ. Φίλιος.

Σχολικές μονάδες:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση της αντιδημάρχου Βούλας Τσίλη ενέκρινε τις μεταβολές στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το νέο σχολικό έτος. Ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Παιδείας οι μεταβολές που αποφασίστηκαν είναι οι ακόλουθες:

Δημοτικά σχολεία – Προαγωγές:
– 1. Το 3/θ Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου να προαχθεί σε 4/θ Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου.
– 2. Το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κουτσελιού να προαχθεί σε 7/θ Δημοτικό Σχολείο Κουτσελιού.
– 3. Το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου να προαχθεί σε 7/θ Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου.

Συγχωνεύσεις:
– 1. Τροποποίηση της απόφασης για τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Μπιζανίου με το Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας. Προτείνεται η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Μπιζανίου με το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής.
– 2. Τροποποίηση της απόφασης για τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Ηλιόκαλης με το Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων. Προτείνεται η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Ηλιόκαλης με το Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου.

Νηπιαγωγεία – Συγχωνεύσεις:
– 1. Το 2ο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων να συγχωνευθεί με το Νηπιαγωγείο Σταυρακίου, με ονομασία 2/θ Νηπιαγωγείο Σταυρακίου.
– 2. Το Νηπιαγωγείο Πλατανιάς να συγχωνευθεί με το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού.

Προαγωγές:
– 1. Το 1/θ Νηπιαγωγείο Νεοχωρόπουλου να προαχθεί σε 2/θ Νηπιαγωγείο Νεοχωρόπουλου.

Ιδρύσεις:
– 1. 1/θ Νηπιαγωγείο Καστρίτσας (πρόκειται για επανίδρυση).
– Τέλος προτείνεται η ίδρυση Μουσικό Λύκειο στο Δήμο Ιωαννιτών.

Εκπρόσωποι στον ΦΟΔΣΑ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων όρισε τους εκπροσώπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ορίστηκαν οι κύριοι Θωμάς Μπέγκας και Δημήτρης Νάστος και από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ο κ. Αχιλλέας Σίντος.

Ένα εκατομμύριο για έργα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε την έγκριση ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εκτέλεση έργων σε όλη την έκταση του Δήμου. Πρόκειται για μία απόφαση καθοριστικής σημασίας καθώς με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν ανάγκες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Τέλος το σώμα επικύρωσε την απόφαση του Πνευματικού Κέντρου για μείωση των διδάκτρων σε όλα τα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης κατά 10%, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει προ ημερών ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply