Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ήπειρο για τον εντοπισμό των δραπετών των φυλακών Τρικάλων

ΕΛ.ΑΣ.Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού βρίσκονται από τα ξημερώματα οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ήπειρο, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς με επίλεκτα τμήματα της ΕΛΑΣ από την υπόλοιπη χώρα καθώς είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι τις τελευταίες ώρες κάποιοι από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Μάλιστα τα ξημερώματα ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν μπλόκο στον κόμβο της Άρτας.

Η έρευνα επικεντρώνονταν στον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου από την περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Όταν το αυτοκίνητο εντοπίστηκε οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το ελέγξουν. Όμως δεν σταμάτησε στο μπλόκο και οι επιβάτες του απάντησαν με ριπές πυροβολισμών εναντίον των ανδρών της αστυνομίας.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε στην Φιλιππιάδα. Το σημείο όπου βρίσκεται ελέγχεται σχολαστικά από τους αστυνομικούς οι οποίοι αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι οι δράστες από κει κινήθηκαν με άλλο όχημα και αργότερα είχαν δεύτερη συνάντηση με τους αστυνομικούς στην περιοχή της Γλυκής Θεσπρωτίας.

Και εκεί επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Σε όλη τη μεθοριακή γραμμή τα μέτρα είναι δρακόντεια καθώς εκτιμάται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι αργά ή γρήγορα οι δράστες θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Αλβανία.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στην περιοχή της Θεσπρωτίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στην περιοχή έχει φτάσει και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δραπέτες να βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο όρος Χιονίστρα, πάνω από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο όρος Γκορίλας, που είναι και το πιο δασωμένο της περιοχής από όπου θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς το αλβανικό έδαφος.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply