“Ανεξάρτητοι Έλληνες”: Αναφορά στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχής της Ηπείρου

Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΟι Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς (Β’ Αθήνας) και Γαβριήλ Αβραμίδης (Α’ Θεσσαλονίκης) μετά από σχετική ενημέρωση και συνεργασία που είχαν με την Πολιτεύτρια Ιωαννίνων Δικηγόρο Ζένια Καράμπαλη κατά την πρόσφατη περιοδεία τους στην Ήπειρο αναφορικά με το μείζον ζήτημα της απογύμνωσης της παραμεθορίου από αστυνομικές δυνάμεις λόγω των μαζικών αποσπάσεων αστυνομικών στην περιοχή της Θράκης με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας και την μη επαρκή προστασία των κατοίκων, κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζητούν να τοποθετηθεί για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των Ιωαννίνων και της παραμεθορίου καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπισή τους.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

«« ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κύριε Υπουργέ,
σε πρόσφατη περιοδεία μας στο νομό Ιωαννίνων, μας αναφέρθηκε από την Πολιτεύτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δικηγόρο Ζένια Καράμπαλη και σας μεταφέρουμε τα παρακάτω:

Οι μαζικές αποσπάσεις αστυνομικών από τον Νομό Ιωαννίνων προς την περιοχή της Θράκης καθώς και η μεταφορά οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας και άλλων υλικοτεχνικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες, έχουν αποστερήσει από την περιοχή δυνάμεις οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για την φύλαξη των συνόρων και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις τελευταίες μέρες με την άγρια δολοφονία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων μέσα στο σπίτι τους στο ακριτικό χωριό των Κτισμάτων του Δήμου Πωγωνίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 13-5-2013, έλαβε σχετική απόφαση με την οποία ζητά τη επιστροφή των συνοριοφυλάκων στην περιοχή, την ανάκληση των μετακινήσεων στη Θράκη και την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή.

Παρακαλούμε να έχουμε αρμοδίως την τοποθέτησή σας για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των Ιωαννίνων και της παραμεθορίου, καθώς και για τα μέτρα που θα ληφθούν, μετά την αναφορά μας αυτή. »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply