Ανατολάκης για τα προβλήματα της παιδείας στην Ήπειρο

Κοντά στα προβλήματα παιδείας της Ηπείρου ο βουλευτής Γιώργος Ανατολάκης:

«« Κοντά στα προβλήματα της ακριτικής μας Ηπείρου εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ, παράλληλα Υπεύθυνος του κόμματος επί θεμάτων Ηπείρου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Γεώργιος Ανατολάκης.

Μόνο το τελευταίο τετράμηνο ο Βουλευτής έχει προβεί στις ακόλουθες κοινοβουλευτικής παρεμβάσεις, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας, που αφορούν χρόνια ζητήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

1.Την 5/05/2011 καταθέτει σχετική Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα “Στις καλένδες η ίδρυση Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα”.

2.Την ίδια ημερομηνία (5/05/2011) καταθέτει επίσης Ερώτηση με θέμα “Εκτός λειτουργίας υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. εντός της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων”.

3.Tην 9/06/2011 ακολουθεί Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα “Στις καλένδες η μεταστέγαση των τμημάτων της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα”.

4.Την 27/06/2011 ακολουθεί παρόμοια Κοινοβουλευτική Ερώτηση με θέμα “Άστεγο παραμένει το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”.

5.Tην ίδια ημερομηνία (27/06/2011) ακολουθεί Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα “Δεν δικαιούνται εγγραφή στο Τ.Ε.Ε. οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης και Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”.

6.Την 20/07/2011 ο κ. Ανατολάκης, από κοινού με τους Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ. Γεωργιάδη Σπυρίδωνα – Άδωνη (Β’ Αθηνών) και Πλεύρη Αθνάσιο (Α’ Αθηνών), προχωρεί σε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα “Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενόψει του προσεχούς ακαδημαϊκού έτους”.

7.Τέλος, την 29/08/2011, καταθέτει Αναφορά κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα “Ένταξη των πτυχιούχων του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε κλάδο της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης”.

Ο Γιώργος Ανατολάκης θα εξακολουθεί πάντα να βρίσκεται τόσο κοντά στα προβλήματα της ακριτικής μας Ηπείρου, όσο και στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, για να παρακολουθεί την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και κατά πόσο τηρείται η πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης που έκανε λόγο ότι θα εξαιρεθούν από τις περικοπές οι συνταγματικά κατοχυρωμένες υπηρεσίες Παιδείας. »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply