Ανακοινώσεις της “Δημιουργίας Ξανά”

Δημιουργία ΞανάΑνακοινώσεις της “Δημιουργίας Ξανά”:

«« Διαδικτυακή έναρξη πρωτοποριακού συνεδρίου:

Η «δημιουργία, ξανά!» κηρύσσει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση σήμερα Κυριακή 10/3/13 στις 21.00 την επίσημη έναρξη του έκτακτου Συνεδρίου της! Ξεκινάει μια δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση για φλέγοντα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα αλλά και για το καταστατικό και την οργάνωση του κόμματος. Η αποψινή μετάδοση περιλαμβάνει συζήτηση με στόχο την παρουσίαση των εισηγητικών προτάσεων και των σχετικών διαδικασιών.

Η διαδικτυακή συζήτηση είναι ανοικτή προς όλους και μεταδίδεται με live streaming. Όλα τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν φωνητικά, με ερωτήσεις, σχόλια και προτάσεις.

Στο προσεχές συνέδριο, κάθε μέλος της «δημιουργίας, ξανά!», όπου κι αν βρίσκεται, θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου, Οργάνων, για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, αλλά και για την επεξεργασία και ψήφιση πολιτικών θέσεων και πολιτικής στρατηγικής.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξαναζωντανεύει την έννοια της άμεσης δημοκρατίας. Η «δημιουργία, ξανά!» θα χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο εξυγίανσης της Δημοκρατίας μόνιμα στις λειτουργίες της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10
ΤΗΛ: 211.8005665
FAX: 211.8003365
www.dimiourgiaxana.gr
e-mail: press@dimiourgiaxana.gr »»

«« Ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας:

Η χθεσινή παραίτηση των κ.κ. Αθανασόπουλου και Μέργου επαναφέρει το θέμα του προφίλ των ανθρώπων που στελεχώνουν τις διοικήσεις των κρατικών φορέων.

1) Η «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων σε διαφορετικές κρατικές θέσεις, απλώς επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας ελίτ πολιτικών προσώπων που νέμονται την εξουσία. Πολλοί από αυτούς «δεν πρόλαβαν» να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα!!!

Η «δημιουργία, ξανά!» αδυνατεί να αντιληφθεί πώς ορισμένα πρόσωπα είναι «εξίσου ικανά» για να χειριστούν τομείς του δημοσίου με απολύτως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Διακεκριμένη περίπτωση ο παραιτηθείς κ. Γιώργος Μέργος, ο οποίος ήταν μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004 -2007. Το 2007 έγινε και διοικητής του ΙΚΑ …

2) Η «δημιουργία, ξανά!» ζητά την άμεση καθιέρωση ανώτατου ορίου θητείας 12 ετών, για όλους τους διοριζόμενους, αλλά και τους εκλεγόμενους σε δημόσιες θέσεις. Μετά την συμπλήρωση αθροιστικά 12 ετών σε δημόσια αξιώματα κανείς δεν πρέπει να μπορεί να είναι υποψήφιος για δημόσια θέση. Ας σκεφτούμε πόσοι άξιοι γεννήθηκαν τον τελευταίο αιώνα και δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την πολιτική ή την διοίκηση κρατικών φορέων επειδή οι επαγγελματίες «δεινόσαυροι» δεν άφησαν καθόλου χώρο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10
ΤΗΛ: 211.8005665
FAX: 211.8003365
www.dimiourgiaxana.gr
e-mail: press@dimiourgiaxana.gr »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply