Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοινώσεις

Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δ. Πρέβεζας

Με αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Πρέβεζας, ύστερα από πρόσκληση και με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρεια με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη, (αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών), του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου και του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η προσωρινή λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στη θέση «Κούκος» καθώς και οι δράσεις που θα πρέπει να  ολοκληρωθούν άμεσα για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη ίδια θέση.

Παράλληλα δρομολογήθηκαν έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα οποία άμεσα θα προωθηθούν προς ένταξη στο ΕΠΠΕΡΡΑΑ.

Παρουσίαση του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ημερολόγιο – European Rural Almanac»

Τη Δευτέρα  25-Ιουλίου 2011 και ώρα 12.30 μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα με τίτλο Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ημερολόγιο – European Rural Almanac, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Πολιτισμός 2007-2013. Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει  με εταίρους από τις χώρες της Ισπανίας,  της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αντικείμενο του έργου είναι η παραγωγή ενός Ευρωπαϊκού Αγροτικού Ημερολογίου, βασισμένο στην πρόβλεψη του καιρού. Πρόκειται για  ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό να  ανακτήσει την επαφή με την παραδοσιακή πολιτιστική κληρονομιά και να απευθυνθεί στους νέους κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply