Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη σε ΔΩΔΩΝΗ

Την Δευτέρα 3.9.12 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και συναντήθηκε διαδοχικά με τον οικονομικό διευθυντή της Εταιρίας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τέλος είχε ενημερωτική σύσκεψη με το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων στην επιχείρηση. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ήταν έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον και την τύχη της εταιρίας κυρίως όσον αφορά την λειτουργία της, αλλά και τις επιπτώσεις από τις επικείμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, μετά την εκποίηση της ΑΤΕ.

Από την πλευρά του οικονομικού διευθυντή υπήρξε αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση της επιχείρησης στη σημερινή φάση , ενώ δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη, τις πωλήσεις, τα αποθέματα, τα θέματα με τους παραγωγούς κλπ. Στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους έγινε ειδική αναφορά στα εργασιακά θέματα, στις ανησυχίες των εργαζομένων για τη καθημερινή λειτουργία , αλλά και για το μέλλον της εταιρείας καθώς και στη πάγια θέση του συλλόγου των εργαζομένων ότι η ΔΩΔΩΝΗ δεν πρέπει να πουληθεί.

Από τη πλευρά της αντιπροσωπείας μας υπήρξε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα και έξω από τη βουλή και έγινε αναλυτική παρουσίαση της πρότασής μας για ένα συνεταιριστικό- αυτοδιαχειριστικό μοντέλο στη λειτουργία της επιχείρησης.

Η αντιπροσωπεία μας τόνισε ότι: η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει βάλει στόχο την εξευτελιστική πώληση στους ιδιώτες, μιας επιχείρησης που αποτελεί βασική παραγωγική μονάδα της περιοχής μας. Η ΔΩΔΩΝΗ με τα χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκε και έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση. Οι μέρες που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες για το μέλλον της. Χρειάζεται οι φυσικοί ιδιοκτήτες της , οι εργαζόμενοι, οι φορείς της Ηπείρου να αναλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να ακυρωθεί αυτή η εξευτελιστική διαδικασία πώλησης, να σταματήσει η απαξίωσή της, να στηριχθεί χρηματοδοτικά και λειτουργικά για να δοθεί η δυνατότητα οι φυσικοί ιδιοκτήτες της με την ενεργό στήριξη των εργαζομένων της και όλης της κοινωνίας να αναλάβουν να οδηγήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ σε νέους δρόμους ανάπτυξης και προσφοράς στο τόπο. Όσοι απεργάζονται σχέδια εξευτελιστικής ιδιωτικοποίησης, να γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρουν τη κοινωνία απέναντι. Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την απαξίωση της ΔΩΔΩΝΗΣ και για να ακυρώσουμε την εξευτελιστική της πώληση στους ιδιώτες.»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply