Ανακοίνωση “Συμμαχίας Πολιτών” Δήμου Ζίτσας

Τις τελευταίες ημέρες οι 60 περίπου εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στο Δήμο Ζίτσας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με καθημερινές κινητοποιήσεις τους, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το ότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών έχουν ήδη συμπληρώσει δύο μήνες εργασίας.

Η «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας ουδέποτε υποστήριξε ότι τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις και εποχικά – επιδοτούμενα προγράμματα αποτελούν λύση στον εφιάλτη της ανεργίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας και πάρα πολλές στο Δήμο μας.

Αυτό όμως δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να βάζει στο περιθώριο, να αδιαφορεί και να κλείνει τα αυτιά του στα προβλήματα των εργαζομένων, που προσφέρουν αγόγγυστα – και δωρεάν – τις υπηρεσίες τους καθημερινά και αδυνατούν πλέον ακόμη και να καλύψουν το κόστος της μετακίνησής τους, προς τις υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας για να εργαστούν.

Απέναντι σε αυτό το μείζον πρόβλημα, που προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας, παρακολουθεί με απάθεια και αδιαφορία τα τεκταινόμενα, χωρίς να έχει προβεί σε καμία κίνηση προς το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Δ. Ρογκότης, οι Αντιδήμαρχοι και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής σφυρίζουν αδιάφορα, περνώντας μπροστά από τους απλήρωτους εργαζόμενους, καλυπτόμενοι πίσω από το ότι την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος δεν την έχει ο Δήμος Ζίτσας, αλλά η ΓΣΕΕ.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί ότι δεν έχει να κάνει με αριθμούς αλλά με ανθρώπους, δεν έχει να κάνει με κάποιους περαστικούς από το Δήμο, αλλά με συμπολίτες και συνδημότες μας που έχουν απόλυτη ανάγκη εργασίας και φυσικά, την πληρωμή τους.

Επιτέλους, η Δημοτική Αρχή να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως:
α)Άμεση μετάβαση στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου
β)συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ
γ)συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό εργασίας
δ)συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εργασίας αρμόδιο για την υλοποίηση του προγράμματος ώστε να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η «Συμμαχία Πολιτών» εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στους εργαζόμενους του προγράμματος και απευθύνει έκκληση για την εξόφλησή τους προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Πρέπει η Δημοτική Αρχή Ρογκότη, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται από τις «καρέκλες».

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply