Ανακοίνωση Περιφέρειας Ηπείρου

Ανακοίνωση – απάντηση στην παράταξη «Ήπειρος – Τόπος να ζεις»:

«« Έκπληξη ως προς το περιεχόμενο και προβληματισμό ως προς την σκοπιμότητα, προκαλεί η ανακοίνωση της «Ήπειρος – Τόπος να ζεις» για τη σύσκεψη, με θέμα τη συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων, που συγκάλεσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης.

Η ίδια παράταξη επικαλείται συχνά την ανάγκη «διαβούλευσης» για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, πράγμα που επιδιώκεται με τη σύσκεψη, προκειμένου στη συνέχεια, όπως ρητά αναφέρεται στην πρόσκληση, τα πορίσματα αυτής να τεθούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως έχει προτείνει η ίδια και η οποία ορίστηκε να συνεδριάσει το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας 21 Μαρτίου.

Υπάρχει άραγε κάποιος φόβος από τη σύσκεψη και την ανταλλαγή απόψεων με τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς; Αν ναι, η παράταξη του κ. Ευ. Αργύρη, – η οποία, όπως και όλες οι παρατάξεις έχουν κληθεί σ’ αυτή – οφείλει να το διευκρινίσει.

Εκείνο που παραβλέπει στην ανακοίνωση της η παράταξη του κ. Αργύρη, είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι τώρα, από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος με τους άμεσα εμπλεκομένους, ούτε φυσικά και με την Περιφέρεια.

Aντίθετα, οι διαδικασίες συζητούνται, προωθούνται, αποτρέπονται ή εγκρίνονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Αν δεν το γνωρίζει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αποφασίστηκε και η στέρηση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της δυνατότητας να έχει αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο για τα θέματα Παιδείας.

Είναι χρήσιμο για τον τόπο να σταματήσει η διγλωσσία: Συμπολίτευση στην Αθήνα και Αντιπολίτευση στην Ήπειρο για αποφάσεις που λαμβάνονται στο Κέντρο, δεν μπορεί να γίνεται.

Η έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, χαρακτηρίζει άλλους και όχι τη Διοίκηση της Περιφέρειας. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply