Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την απεργία εργαζομένων στην “Πίνδο”

no_logoΑνακοίνωση ΠΑΜΕ για την απεργία εργαζομένων στην “Πίνδο”:

«« Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,

Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία της Πίνδου, με τη στήριξη και την ανοχή του εργοδοτικού σωματείου, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που τους έχει απλήρωτους για μήνες. Εκμεταλλευόμενη την οικονομική καπιταλιστική κρίση, το νομοθετικό οπλοστάσιο της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ), την ανεργία, το φόβο και την ανασφάλεια των εργαζόμενων, στην προσπάθειά της να θωρακίσει την κερδοφορία μιας κλίκας μεγαλοπτηνοτρόφων, επεδίωξε να κάνει μια τυπική συνέλευση για να αποσπάσει την έγκριση των εργατών.

Οι εργάτες πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. Παρακάμπτοντας το ξεπουλημένο σωματείο εξέλεξαν επιτροπή εργατών για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους με μια και μόνο δέσμευση: ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.

Η εργοδοσία με εκβιασμούς, απειλές, με τα τσιράκια της, προσπάθησε όλες τις προηγούμενες μέρες να διασπάσει τους εργάτες. Αποκορύφωμα των προσπαθειών τους ήταν, μετά την απειλή απόλυσης του στελέχους του ΠΑΜΕ Χρήστου Δούβλη, να προχωρήσουν στην απόλυση της πρωτοπόρας εργάτριας Αλίκης Γιώτη, μέλος της επιτροπής των εργατών χρησιμοποιώντας φθηνές – αβάσιμες δικαιολογίες.

Η απόλυση της συναδέλφισσας ένα και μόνο στόχο έχει: Να τρομοκρατήσει τους εργάτες, να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι για να μπορεί να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία τις μειώσεις μισθών. Θέλουν εργάτες φτηνούς, υποταγμένους, να τους πληρώνουν όταν και όποτε θέλουν. Αυτό απαιτεί ο καπιταλιστικός νόμος, αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Η Πίνδος είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ήπειρο. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτη εργασία στην Πίνδο, σηματοδοτούν αντίστοιχες αντεργατικές εξελίξεις σε όλες τις επιχειρήσεις.

Μετά από απαίτηση των ταξικών σωματείων και παρά το κρυφτό που για μέρες έπαιζε η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων, τελικά και κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων αποφασίστηκε η απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλα τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να κάνουν δικιά τους υπόθεση αυτή την απεργία. Καλούμε ιδιαίτερα τους μικρούς πτηνοτρόφους να συμπαρασταθούν στο δίκιο αγώνα των εργατών της Πίνδου, γιατί εάν η κλίκα των μεγαλοπαραγωγών σήμερα χτυπάει τους εργάτες αύριο θα έρθει η δική τους σειρά.

Εργάτρια, εργάτη της Πίνδου, σήμερα ξέρεις πια πως ό,τι έχεις κερδίσει το έχεις κερδίσει με σκληρούς αγώνες. Ξέρεις ότι η εργοδοσία φοβάται τη δική σου δύναμη, γιατί ΕΣΥ παράγεις. Γι΄ αυτό και προσπαθεί να σε τρομοκρατήσει.

Απαιτούμε:
– ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΡΑ
– ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
– ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ »»

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply