Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ιωαννίνων

Η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το τμήμα γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων απευθύνει μήνυμα, με το οποίο χαιρετίζει το σημαντικό αυτό εορτασμό, έναν εορτασμό τιμής, σεβασμού και αναγνώρισης στα όσα συμβολίζει η γυναίκα.

Παράλληλα καταθέτει απόψεις και θέσεις για την παρουσία της γυναίκας στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα αγωνίζεται να κατακτήσει ισότιμη παρουσία στην κοινωνία και εκτός της μητρότητας και της ουσιαστικής της συμμετοχής στα θεμέλια της οικογενειακής και κοινωνικής ευθύνης διαδραματίζει δυναμικό ρόλο με την παρουσία της και την όλη δράση της.

Βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, βάλλεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση προσπαθώντας να αντιδράσει αποτελεσματικά για να κατακτήσει στόχους και να αναβαθμίσει το γυναικείο ρόλο. Ένα ρόλο πολυδιάστατο και πολυσήμαντο που όμως δεν της επιτρέπει να αναδείξει τη δυναμική της φορά στην κοινωνία και τις δεξιότητες της για δημιουργία και προσφορά από κάθε θέση.

Πλήττεται σοβαρότατα από την ανεργία και αντιμετωπίζει εμπόδια και άρνηση ακόμη στη μητρότητα, την εγκυμοσύνη και ό,τι άλλο απορρέει από αυτά. Διεκδικεί, όμως, με κάθε τρόπο την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων.

Η Γυναίκα έχοντας τις εμπειρίες του χθες και βιώνοντας τα τεράστια προβλήματα του σήμερα αντιμετωπίζει με αβεβαιότητα το μέλλον, στοχεύοντας όμως σε δυναμικούς κοινωνικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply