Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνει:

«« Όταν με πρωτοβουλία της UNESCO ορίστηκε η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης το 1999, ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός θέλησε με αυτό τον τρόπο να προωθήσει την τέχνη της ποίησης και συγκεκριμένα τις προσπάθειες μικρών εκδοτών να τυπώνουν συλλογές νέων ποιητών, την επιστροφή της προφορικής παράδοσης με την ανάγνωση ποιημάτων ενώπιον κοινού και την αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ της ποίησης και των άλλων μορφών τέχνης. Άλλος ένας στόχος ήταν και να καταφέρει να προωθήσει όλες τις πτυχές της ποίησης.

Σήμερα, ποιητές, καθηγητές, φοιτητές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να συνεργαστούν για την προώθηση αυτής της σημαντικής μορφής τέχνης με πολλούς σύγχρονους και διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων της ανταλλαγής ποιημάτων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τις συλλογικές εκδηλώσεις ποίησης και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την προώθηση της ποίησης σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων κάθε ηλικίας. Η ποίηση συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο αφού κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου μπορεί να την διαβάσει ή και να εκφραστεί μέσα από αυτή.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΝΟ.ΔΕ. Ιωαννίνων, καλεί σε καιρούς, όχι μόνο οικονομικά δύσκολους για την χώρα αλλά και κοινωνικά, όλους τους Πολιτιστικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο, τους Εκπαιδευτικούς, τους Καλλιτέχνες αλλά και την Κοινωνία των Πολιτών στο σύνολο της να προσπαθούν συνεχώς να εξασφαλίζουν μια διαρκή τιμητική θέση για την ποίηση, αφού η ίδια η ποίηση είναι που μας βοηθάει να δούμε με «άλλο μάτι» ο ένας τη ψυχή του άλλου. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply