Ανακοίνωση Ν.Α.Ι. για αποκατάσταση ζημιών

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, επί τρεις σχεδόν μήνες, δίνει καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προξένησαν στο Νομό τα ακραία και πρωτοφανή για τον τόπο μας καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε μάλιστα και υποχρεώσεις, που ήταν και είναι αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών οι οποίες για διάφορους λόγους αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Η Ν.Α.Ι. με έγγραφά της, αλλά και προσωπικές παραστάσεις του Νομάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και τους βουλευτές του Νομού, έχει εκθέσει την πλήρη έκταση των προβλημάτων, ζητώντας την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων και την κήρυξη του Νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πράγμα που μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει.

Κάθε πρωτοβουλία και πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μη λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από το κύριο ζητούμενο που αυτή την περίοδο είναι η εξασφάλιση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, στόχος όλων πρέπει να είναι η στήριξη της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφερειακής, η οποία, εκτός των άλλων, μπορεί και πρέπει να παίξει τον κύριο και καθοριστικό ρόλο του ενιαίου κέντρου συντονισμού όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα θέματα αποκατάστασης των ζημιών και των πληγέντων.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού δεν απαιτείται η δημιουργία νέων υπηρεσιών και ατελέσφορων οργάνων, αλλά παρεμβάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων η νέα Περιφέρεια, από την 1η Ιανουαρίου να έχει στη διάθεσή της πόρους και το «νομικό οπλοστάσιο» προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply