Ανακοίνωση “Κοινωνικής Συμφωνίας” για τη συζήτηση για το χρέος του ΠΑΣΟΚ

no_logoΚατά την συνέντευξή της με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο στην εκπομπή «Οι Αντίθετοι» του ρ/σ Alpha989, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη είπε τα εξής:

«« Το θέμα που συζητείται δημοσίως έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα και εκτυλίσσεται σε αντιπαράθεση και ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.

Ο επιμερισμός ευθυνών οφείλει να γίνει αλλά σε πολιτική βάση. Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε με αντίστοιχο τρόπο με αυτό των νοικοκυριών και της χώρας.

Η εκλογική του δύναμη έπεσε από το 48% στο 5% ως απόρροια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του επιλογών. Επομένως, η εγγυημένη χρηματοδότησή του από τον προϋπολογισμό και τις τράπεζες μειώθηκε δραματικά και το συσσωρευμένο χρέος των 110εκ.€ δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε διαχειρίσιμο.

Οι ευθύνες γι αυτό βαρύνουν όλους όσους το οδήγησαν ως εδώ: Προέδρους, Γενικούς Γραμματείς και Πολιτικά Συμβούλια που δεν κρατούσαν αποστάσεις από τις κυβερνητικές πρακτικές αλλά, αντίθετα, ταυτίστηκαν μ’ αυτές.

Μεγάλη ευθύνη, ακόμα μέχρι και επιπέδου απιστίας, έχουν οι Τράπεζες που τα περασμένα χρόνια δάνειζαν αφειδώς τα κόμματα στη βάση «μελλοντικών εικονικών επιχορηγήσεων». Γι αυτό και η τρικομματική συγκυβέρνηση βιάστηκε να περάσει τροπολογία για την απαλλαγή τους από αυτές τις ευθύνες.

Γι αυτούς, ίσως, τους λόγους η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην αδιαφανή και προβληματική διαχείριση των πόρων του ΠΑΣΟΚ. Ένα νοσηρό φαινόμενο που δυστυχώς αφορά σίγουρα τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και οργανισμών και που οφείλει να σταματήσει. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply