Ανακοίνωση ΚΚΕ Ιωαννίνων για τις παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια

ΚΚΕΤις τελευταίες μέρες εντείνονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό διαφόρων παρατάξεων στο Δήμο και την Περιφέρεια, όπως και οι μετακινήσεις προσώπων μεταξύ παρατάξεων.

Πρόκειται για τη μάχη «της καρέκλας», που καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες και το «καλό του πολίτη». Επιπλέον με την επικέντρωση στην ονοματολογία κρύβεται η ενιαία πολιτική που υπηρετούν οι υποψήφιοι και οι παρατάξεις. Για παράδειγμα στην «Ενότητα Πολιτών» ο επικεφαλής που εκλέχτηκε όπως και ο προηγούμενος, προσυπέγραψαν μαζί τις απολύσεις εργαζομένων, τα ανταποδοτικά τέλη, τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή κ.α. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπηρετούν την ίδια στρατηγική γι αυτό μετακινούνται μεταξύ των παρατάξεων και συγκυβερνούν στο κεντρικό κράτος.

Όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Δηλαδή την προσπάθεια για νέο εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων στο δίπολο: κεντροαριστερά (με κορμό πιθανά το ΣΥΡΙΖΑ) – κεντροδεξιά (με κορμό την ΝΔ). Και οι δυο πόλοι όμως υπηρετούν την πολιτική της Ε.Ε., την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μονοπωλίων. Σε αυτή την αναμόρφωση εντάσσονται και οι αντιπαραθέσεις για το μέλλον της παράταξης «ΔΡΑΣΥ».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα παράταξη «Γιάννενα Τώρα» που δηλώνει «ακομμάτιστη» και «ανεξάρτητη από επιχειρηματικά συμφέροντα». Όλες οι προτάσεις της όμως αφορούν την ενίσχυση των επιχειρηματιών. Προϋποθέτουν αντιλαϊκά μέτρα και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα (π.χ., τουριστικά πάρκα, “λευκές νύχτες” για τα καταστήματα, ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου κλπ).

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τους δεκάδες χιλιάδες άνεργους να μην εγκλωβιστούν στην ονοματολογία και στο νέο δίπολο που σχεδιάζεται. Να μην επιτρέψουν μια ακόμα φορά, την αρπαγή της ψήφου τους από τα κόμματα και τις παρατάξεις του ευρωμονόδρομου και της εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών. Να καταδικάσουν την πολιτική που τους οδηγεί να ζουν μόνιμα στην ανεργία και τη φτώχεια. Με την οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς, μόρφωσης και γειτονιά. Με την ψήφο στο ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στην Περιφέρεια- Δήμο με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση, η εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση στην Ε.Ε, τις κυβερνήσεις, για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές
Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στις τοπικές εκλογές

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου: Όλυ Τσουμάνη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων: Γιώργος Πρέντζας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών: Τάκης Τασιούλας

Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply