Ανακοίνωση – κάλεσμα της Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων

no_logoΗ Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Συνάδελφε επαγγελματία, έμπορε, αυτοαπασχολούμενε

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αντιασφαλιστικές πολιτικές, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις, μονοκομματικές ή συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, δείχνει το ανάλγητο & αποκρουστικό πρόσωπο των πολιτικών που υποτίθεται θα σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Συνάδελφος μας, επαγγελματίας της πόλης, βρίσκεται από χθες στη εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο άτυχος συνάδελφος & η οικογένειά του δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά & την αναλγησία του Ασφαλιστικού μας φορέα, αφού έχει την ατυχία να μην έχει θεωρημένο βιβλιάριο υγείας λόγω οφειλών, όπως εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι στην πόλη, & ο ΟΑΕΕ αρνείται να θεωρήσει το βιβλιάριο του, με αποτέλεσμα την υπέρογκη οικονομική του επιβάρυνση.

Σε σημερινή παράσταση συναδέλφων στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ, η διοίκηση του Ταμείου αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει το αίτημα θεώρησης & πρότεινε τη λύση να γίνει αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού απορίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, απειλώντας μάλιστα με κλήση της αστυνομίας για να προστατεύσει τα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν συνάδελφοι για όλους μας. Ανασφάλιστοι, καταχρεωμένοι να παρακαλάμε για χαρτιά απορίας, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας που η πολιτική τους προκαλεί.

Οι πολιτικές που χρεοκόπησαν τον ΟΑΕΕ διαλύοντας τα αποθεματικά του δίνοντάς τα για ενισχύσεις σε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες, που διαλύουν ότι έχει απομείνει από δημόσια υγεία & ασφάλιση, που κάνουν ότι μπορούν για να πληρώσουν την κρίση τα φτωχά λαϊκά στρώματα & να μην αγγίξουν τα κέρδη & τα προνόμια του μεγάλου κεφάλαιου, αυτά τα αποτελέσματα θα έχουν για τον μικρό επαγγελματία, εργάτη, αγρότη.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαιτήσουμε τώρα δημόσια δωρεάν υγεία για όλους ανεξάρτητα από οφειλές στα Ταμεία. Σκοπός τους είναι να πληρώσουμε την κρίση με το κλείσιμο των μαγαζιών μας & την εξαθλίωσή μας. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε πόσο μάλλον να παίζουν με τη ζωή μας.

Όλοι την Τετάρτη 14/08/2013 στις 08:30 στα γραφεία του ΟΑΕΕ να απαιτήσουμε τη θεώρηση του βιβλιαρίου του συναδέλφου μας που κινδυνεύει.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ & ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply