Ανακοίνωση εργαζομένων στην “ΠΙΝΔΟ” για απεργία

no_logoΑνακοίνωση εργαζομένων στην “ΠΙΝΔΟ” για απεργία:

«« ΕΡΓΑΤΡΙΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Με τη συμπαράσταση και την πίεση των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ, το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων, παρά το κρυφτό που για μέρες έπαιζε η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, παρά της ασφυκτικές πιέσεις της εργοδοσίας, αποφάσισε τελικά απεργία στην Πίνδο, ως έσχατο μέσο πίεσης για την ανάκληση της απόλυσης.

Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δική μας δύναμη. Μονό εμείς έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τους σχεδιασμούς της κλίκας των μεγαλοπτηνοτρόφων που βρίσκονται στη διοίκηση της επιχείρησης. Μόνο εμείς μπορούμε να ακυρώσουμε την εντολή της απόλυσης, να αποτρέψουμε τη μείωση των μισθών, να πάρουμε τα μεροκάματα μας μέχρι τελευταία δεκάρα. Γιατί εμείς δουλεύουμε την Πίνδο, εμείς της δίνουμε πνοή.

Χωρίς εμάς η Πίνδος δε δουλεύει. Αυτή είναι η δύναμη μας, αυτό είναι το δίκιο μας.

Κάθε εργάτης στην Ήπειρο είναι μαζί μας, ελπίζει σε εμάς. Απλήρωτοι – απολυμένοι είναι χιλιάδες. Η μεγαλοεργοδοσια παντού τον ίδιο στόχο έχει, να τσακίσει τους εργάτες, να επανακάμψει την κερδοφορία της, ώστε να βγει από την κρίση της. Στα χεριά μας είναι δύναμη, εμείς να τους τρομοκρατήσουμε, να βάλουμε φρένο στην επίθεση τους.

Αν σήμερα αποδεχτούμε την απόλυση, τη μείωση μισθών, το βαρέλι δε θα έχει πάτο, θα μας τσακίσουν.

Εργάτρια στο σφαγείο θυμήσου, χρόνια τώρα αυτή η κλίκα των μεγαλοπτηνοτρόφων που βρίσκονται στη διοίκηση της Πίνδου μαζί με τα καλοταϊσμένα τσιράκια τους μας τρομοκρατούν μας εξευτελίζουν. Γενιές εργατριών σαπίζουν στο σφαγείο της Πίνδου. Αδιαφορούν για την υγεία σου, την οικογένεια, και τα παιδιά σου. Γι’ αυτους είμαστε ένα ακόμη έξοδο γραμμένο στα κιτάπια τους.

Σήμερα το βράδυ πρέπει να τους αποδείξουμε πως οι μηχανές, το καλαμπόκι και τα κοτόπουλα δεν έχουνε ψυχή, γιατί δε θα είμαστε εμείς εκεί για να τους δώσουμε ζωή.

Καλούμε κάθε μικροπαραγωγό να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη γιατί με τις πλάτες τις δικές τους και τις δικές μας έφτασε η Πίνδος στην κορυφή.

Το ξέρουμε καλά, τίποτα καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από το ξεπουλημένο σωματείο. Ακόμη και τώρα δίνει δίκιο στην εργοδοσία, διαδίδει ψέματα, συκοφαντεί!!!

Σήμερα δίνουμε αγώνα για τα παιδιά μας!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ

Γιώτη Αλίκη
Δούβλης Χρήστος »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply