Ανακοίνωση Δ.Α.Κ.Ε. Ιωαννίνων

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου Τομέα Ιωαννίνων ανακοινώνει:

«« Η Δ.Α.Κ.Ε. – Δ.Τ. Ν. Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της 17 Μαρτίου 2011 της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων συνέβαλε καθοριστικά στην διαμόρφωση των ομόφωνων αποφάσεων που ψηφίστηκαν.

Συγκεκριμένα εξέφρασε ξεκάθαρες θέσεις:

1) Στο θέμα των συμβασιούχων της ΑΔΕΙ δήλωσε ότι, δεν είναι “πρόβλημα” αλλά αφορά ανθρώπους – εργαζόμενους με ονοματεπώνυμο, απλήρωτους για μεγάλο διάστημα και με οικογενειακές υποχρεώσεις. Στη δύσκολη εποχή του μνημονίου και της τρόικας που διανύσουμε, αν μη τι άλλο είναι οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και μπορούν άμεσα, να συμβάλλουν στην επίλυση τους. Πρέπει να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να δοθεί επιτέλους λύση. Λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από την επαναφορά τους στην εργασία και τη μεταφορά τους στην νέα εταιρεία.

2) Στο πρόβλημα της μετακίνησης εργαζομένου και συνδικαλιστή του δήμου Ιωαννιτών, καταδικάζει την απόφαση του Δήμαρχου κ. Φ. Φίλιου, θεωρεί ότι είναι πράξη εκφοβισμού όσων «τολμούν» να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και ζητά την ανάκληση της.

Έχοντας υπόψη μας και:

α) Τα τεράστια προβλήματα του Νομού Ιωαννίνων όπως ενδεικτικά της ΔΩΔΩΝΗΣ, των συμβασιούχων τα ΑΔΕΙ, της διακοπής των έργων στους οδικούς άξονες, των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, της ανεργίας και της ύφεσης στην οποία έχουμε περιπέσει λόγω της οικονομικής πολίτικης της κυβέρνησης υπό την εποπτεία της τρόικας.
β) Την ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
γ) Τις περικοπές συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, ασφαλιστικών και ιατροφαρμακευτικών κεκτημένων στο Δημόσιο καθώς και την καθημερινή μας ανασφάλεια.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία και στη συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply