Ανακοίνωση για μεταγραφές φοιτητών

Μετά την απάντηση της κας. Χριστοφιλοπούλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας ο Θανάσης Οικονόμου, σχετικά με το θέμα των μεταγραφών φοιτητών, το Υπουργείο προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«« Παρατείνονται οι εγγραφές των εισαχθέντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2011. Κατά την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δήλωσε ότι ανήκει σε ειδική περίπτωση πολυτέκνου, τριτέκνου ή κοινωνικών κριτηρίων, επικαλούμενοι δικαιολογητικά μη συμβατά με τα απαιτούμενα στο Νόμο.

Το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται αντιμετώπιση του προβλήματος κατ’ εξαίρεση μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αυτοί θα εισαχθούν στην αντίστοιχη Σχολή της γενικής κατάταξης με βάση την βαθμολογία τους. »»

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή αφορά το μεγαλύτερο μέρος των πρωτοετών φοιτητών που αιτούνται μεταγραφής και εμπίπτουν σε ειδικά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply