Ανακοίνωση “ΑΥ.ΡΙ.Ο.”

Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» επισημαίνει ότι η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται με χαρακτηριστική απουσία τηλεοπτικών αλλά και ραδιοφωνικών διαλόγων μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων για την Περιφέρεια της Ηπείρου. Χωρίς ασφαλώς να αποτελεί ολοκληρωμένη ενημέρωση, η ζωντανή αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν μέτρα σύγκρισης και βοηθάει στην τελική τους επιλογή.

Ειδικά τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, η Κρατική Ραδιοφωνία και τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, οφείλουν να προγραμματίσουν άμεσα ζωντανούς διαλόγους, και εφ’ όλης της ύλης και θεματικούς, και να καλέσουν όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ηπείρου, όπως απαιτεί η Οδηγία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Εάν κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να εμφανιστούν στους διαλόγους αυτούς, έχουν ασφαλώς κάθε δικαίωμα, αυτό όμως δεν πρέπει να παρασύρει στην αφωνία τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία χρηματοδοτούν οι πολίτες της Ηπείρου.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου προτείνει επίσης τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ όλων των υποψηφίων Περιφερειαρχών και την ταυτόχρονη μετάδοσή του από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ηπείρου. Καλεί μάλιστα τους συνυποψηφίους του να αποδεχθούν δημόσια την πρόταση αυτή, ώστε να γίνει εφικτός ο άμεσος προγραμματισμός της. Εκ μέρους του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» δεν τίθεται κανένα θέμα επιλογής ή αποκλεισμού δημοσιογράφων.

Περιοδεία στην οδό Αβέρωφ

Κλιμάκιο της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Κώστα Λούκα, επισκέφθηκε προχθες την ιστορική οδό Αβέρωφ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επαγγελματιών, που δημιουργούν εικόνα παρακμής στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τους τελευταίους λίγους μήνες έχουν κλείσει 12 επιχειρήσεις (!) ενώ, εκτός από την αισθητή πτώση του τζίρου, σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν τα ενοίκια που εν μέσω κρίσης παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη αλλά και η μόνιμη κατάληψη των λιγοστών θέσεων στάθμευσης. Τέλος, ειδικά ο κλάδος της γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης βρίσκεται αντιμέτωπος με φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, εξαιτίας του κατακλυσμού κινέζικων απομιμήσεων, που έχουν πλημμυρίσει την αγορά χωρίς να αναγράφεται η χώρα προέλευσης. Η αντιπροσωπεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων αυτών.

Περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιάννη Παπαδημητρίου θα περιοδεύσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θα έχει επαφές με την Πρυτανική Αρχή, τον σύλλογο ΔΕΠ και τους εργαζόμενους.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply