Ανακοίνωση Αντιπεριφερειάρχη για παιδεία

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Παιδείας, κ. Παντελή Κολόκα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«« Απάντηση στις δηλώσεις της Αντιδημάρχου Ιωαννίνων, κ. Π.Τσίλη για τις συγχωνεύσεις των σχολείων:

Δεν είναι στις προθέσεις μας, να εμπλακούμε στη διαμάχη συνδικαλιστικής παράταξης Εκπαιδευτικών με την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιωαννίνων. Όμως μετά την ανακοίνωση της κ. Αντιδημάρχου και τις αναφορές της στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια για το θέμα «συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Ήταν δικαίωμα της κ. Αντιδημάρχου να μην παραστεί στη σύσκεψη, αν και αυτό δεν νομίζουμε ότι ήταν η πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Φ. Φίλιου. Η κ. Αντιδήμαρχος κάνει αναφορά σε «σύσκεψη αναρμόδιου οργάνου» με το αντικείμενο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Η κ. Αντιδήμαρχος, αγνοεί προφανώς ότι η αρμοδιότητα των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων για την ίδρυση – κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το Νόμο του «Καλλικράτη», από τη στιγμή που δεν έχουν μεταβιβαστεί σε άλλο φορέα, ασκούνται από τις Περιφέρειες. Ακόμη και αν αυτό δεν ίσχυε, το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο, που πρέπει και να έχει – και έχει λόγο- για το σύνολο της Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια.

2. Η κ. Αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε για τη σύσκεψη. Από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας, εστάλη την 18η Μαρτίου 2011 με Fax η πρόσκληση και στο Δήμο Ιωαννιτών (αριθμός τηλεφώνου/fax 2651075739) και μάλιστα υπήρξε – όπως γίνεται σε όλους τους αποδέκτες προσκλήσεων- και τηλεφωνική επιβεβαίωση λήψης της πρόσκλησης. Ακόμη όμως και αν υποθετικά δεν είχε λάβει την πρόσκληση η κ. Αντιδήμαρχος, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι δεν είχε λάβει γνώση για τη σύσκεψη, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για ένα θέμα της αρμοδιότητάς της και καλοπροαίρετα – όπως και η ίδια τονίζει – να ζητήσει, το απλούστερο, ενημέρωση και να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε ό, τι αφορά το Δήμο Ιωαννιτών. Στο πλαίσιο της καλής και ειλικρινούς συνεργασίας και έχοντας σαν βασική αρχή, ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων στα ζητήματα της Παιδείας, μπορεί να προσέλθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, για να καταθέσει τις απόψεις της.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply