Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της φύλαξης στην παραμεθόρια περιοχή του Νομού Ιωαννίνων

ΣΥΡΙΖΑΕρώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της φύλαξης στην παραμεθόρια περιοχή του Νομού Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, έχει ήδη γίνει γνωστή στον Υπουργό, μέσα από ερωτήσεις και αναφορές, η μεγάλη έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία του Πωγωνίου, δυστυχώς όμως, ο καθησυχασμός που προκύπτει μέσα από τις απαντήσεις που δίνονται δε συμβαδίζει με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της περιοχής ολοένα και αποδυναμώνονται χωρίς να γίνεται κάποια αντίστοιχη προσπάθεια ενδυνάμωσής τους. Η αστυνομική δύναμη που μετακινήθηκε από την παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα όχι απλά δεν περίσσευε, αντιθέτως ήταν εξαιρετικά απαραίτητη και οι συνέπειες της απουσίας της γίνονται κάτι παραπάνω από αντιληπτές.

Ενώ σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο η απάντηση του Υπουργείου ήταν πως επεξεργάζεται σχέδιο αξιολόγησης των σχετικών στοιχείων για να επιλεγούν λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, έξι μήνες μετά τα αποτελέσματά του σχεδίου αυτού δεν είναι ορατά.

Επειδή είναι δεδομένο πλέον ότι απαιτείται να ληφθούν επιπλέον άμεσα μέτρα φύλαξης της περιοχής,

Επειδή η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, τόσο στον πρωτογενή γεωργικό τομέα όσο και στον τουριστικό, αλλά αντ’ αυτού μεγαλώνει ο κίνδυνος εγκατάλειψης των περιοχών αυτών από τους κατοίκους της,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
– Πού βρίσκεται η διαδικασία του σχεδίου που εκπονείτε εδώ και έξι μήνες;
– Σκοπεύει να πάρει άμεσα μέτρα αποτελεσματικής φύλαξης των περιοχών αυτών επαναφέροντας την αντίστοιχη αστυνομική δύναμη που υπήρχε πριν τις μετακινήσεις;

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply