Αμμουδιά: Δήμαρχοι, παπάδες, δικηγόροι στο χωράφι της “αμαρτίας”

no_logoΑνακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Αμμουδιάς:

«« Την Τρίτη 11 Ιουνίου έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση 54 στρεμμάτων αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας που φέρεται να κατέχει παράνομα ιερέας ενώ ερωτήματα γεννώνται για τα συμβόλαια τα οποία εμφανίζει.

Η κοινότητα Αμμουδιάς επί σειρά ετών διεκδικούσε δικαστικά τα στρέμματα ενώ αργότερα με τον “Καπποδίστρια” ο Δήμος εσκεμμένα δεν παρευρέθηκε στις δίκες ποτέ με αποτέλεσμα να παραγραφεί η υπόθεση. Λίγα χρόνια πριν, οι κάτοικοι Αμμουδιάς ξεκίνησαν τις διαδικασίες ώστε να επιστραφούν τα στρέμματα αυτά και κετέφυγαν σε δύο δικηγόρους μία εκ των οποίων κατάγεται από την Αμμουδιά, με τη συμφωνία να περαιώσουν την υπόθεση έναντι 5000 ευρώ. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν απο κοινού ενώ ο νυν δήμαρχος, ο οποίος τότε αποτελούσε αντιπολίτευση (σε προεκλογικό κλίμα) συνεισέφερε με το ποσό των 1500 ευρώ. Αφού συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία, οι δικηγόροι αποφάνθηκαν ότι τα στρέμματα ανήκουν στο ίδρυμα Βασιλά και έπρεπε να τα διεκδικήσει δικαστικά το κληροδότημα με το δήμο Πάργας, εφόσον ο δήμος αποδεχθεί την ψιλή κυριότητα.

Λίγα χρόνια μετά, ο δήμος Πάργας αναθέτει στους ίδιους δικηγόρους τη διεκδίκηση των στρεμμάτων για το ίδρυμα Βασιλά και η οικονομική επιτροπή αποφασίζει να δοθεί το ποσό των 15000 ευρώ για την ίδια υπόθεση και ακριβώς για την ίδια εργασία για την οποία είχαν λάβει ήδη 5000 ευρώ. Η απόφαση ακυρώνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω αναρμοδιότητας της οικονομικής επιτροπής, καθώς η απόφαση αυτή έπρεπε να ληφθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ στο οποίο παρευρέθηκαν και κάτοικοι της Αμμουδιάς και μετά από έντονη αντίδρασή τους για τα χρήματα που δίνονται για διαδικασίες που έχουν ήδη γίνει, ο δήμαρχος μειώνει την αμοιβή στα 4000 ευρώ.

Μετά το δημοτικό συμβούλιο, σε συζήτηση με τους πολίτες, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης από την Πάργα και μέλος της οικονομικής επιτροπής, ανέφερε οτι οι δικηγόροι αρχικά είχαν ζητήσει ποσό στο οποίο ο δήμος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και έτσι συμφώνησαν, πέρα από τη χρηματική αμοιβή, όταν επιστραφεί η περιουσία στο δήμο, να λάβουν από δύο στρέμματα έκαστος. Φυσικά, έλαβαν τα μέτρα τους ώστε αυτό να γίνει εφικτό, αναφέροντας ότι θα οριστεί μια ζώνη με οικόπεδα τα οποία θα δοθούν στα φτωχά παιδιά του χωριού και έτσι θα μπορέσουν να τα λάβουν και οι δικηγόροι.

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα ο δήμαρχος Πάργας μπορεί εύκολα να αυξομειώνει τις αμοιβές. Η δικηγόρος επιλέχθηκε επειδή κατάγεται από την Αμμουδιά με τη σκέψη οτι θα βοηθούσε αλλά τελικά αποδείχθηκε αχόρταγη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μοιραστούν επιπλέον στρέμματα και σε άλλους εμπλεκόμενους,τις οποίες θα επιβεβαιώσει το μέλλον.

Τί κοινό έχουν οι παπάδες, οι δικηγόροι και οι δήμαρχοι; Την απληστία! »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply