“Ήπειρος – Τόπος να ζεις”: Ανακοίνωση

Η παράταξη «Ήπειρος – Τόπος να ζεις» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Την επιχείρηση μετατροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου σε διεκπεραιωτικό μηχανισμό επικύρωσης προτεινόμενων από τον περιφερειάρχη ψηφισμάτων επί παντός του επιστητού, καταγγέλλει η παράταξη «Ήπειρος – Τόπος Να Ζεις», με αφορμή την ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου.

Στην τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Αργύρης στηλίτευσε την τακτική αυτή της περιφερειακής αρχής, που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης της Ηπείρου και τη μετατρέπει σε «βιοτεχνία αυτοσχέδιων ψηφισμάτων», θεωρώντας, ίσως, πως έτσι θα υποκασταθεί το έλλειμμα σχεδιασμού αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Ακόμη και σε σοβαρά ζητήματα, όπως είναι τα τετελεσμένα που δημιουργούνται στο τεράστιο ζήτημα της «Δωδώνης» ή το βάλτωμα των οδικών αξόνων της Ιόνιας Οδού και του Ε 65, οι πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής περιορίζονται στην πρόταση «να βγάλουμε ένα ακόμη ψήφισμα».

Χωρίς καν έγγραφη εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και με αόριστες επικλήσεις προσωπικών επαφών του περιφερειάρχη με απελθόντες αλλά και τωρινούς κυβερνητικούς παράγοντες, δεν αντιμετωπίζονται τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Αργύρης.

Την ίδια ώρα, κατά την προσφιλή τακτική που ακολουθεί ο κ. περιφερειάρχης όταν πρόκειται για οικονομική διαχείριση μεγάλων ποσών από εταιρίες, ΚΕΚ, κ.λπ., το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει «στο πόδι» προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ, με εισαγωγή των θεμάτων αυτών εκτός ημερήσιας διάταξης, κατ’ απόλυτη προχειρότητα και χωρίς καμία προεργασία από τις Επιτροπές, ώστε να διασφαλίζονται στοιχειώδεις συνθήκες διαφάνειας.Η παράταξη «Ήπειρος – Τόπος Να Ζεις» προειδοποιεί την περιφερειακή αρχή ότι δεν θα μείνει θεατής σε αυτή την πορεία πλήρους απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα αντιδράσει με κάθε πρόσφορο μέσο για να ανασχεθεί αυτή η προϊούσα φθορά του θεσμού. »»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply