“Ήπειρος τόπος να ζεις”: Ανακοίνωση για ζημιές

Ο συνδυασμός “Ήπειρος τόπος να ζεις” του υποψηφίου περιφερειάρχη Ηπείρου Β. Αργύρη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«« Τα σοβαρά προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις επιβεβαίωσαν με κατηγορηματικό τρόπο, όσα καταγγείλαμε για τον κ.Καχριμάνη. Επιβεβαιώθηκε όχι μόνο η ανεπάρκεια αλλά και η προκλητική αδιαφορία του.

Τα υπάρχοντα  δίκτυα αποστράγγισης και απορροής των όμβριων της περιοχής στο λεκανοπέδιο με τις τάφρους που διοχετεύουν τα νερά στη λίμνη έχουν εγκαταλειφθεί στην κυριολεξία.

Όχι μόνο δεν έχουν συντηρηθεί (καθαριστεί) αλλά ούτε καν ελεγχθεί για παράνομες επεμβάσεις , που μείωσαν την ικανότητα απορροής τους. Στο βωμό της ψηφοθηρίας δεν δίστασαν να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ο κ.Καχριμάνης προ ημερών απομάκρυνε από την πληγείσα περιοχή μηχάνημα που πραγματοποιούσε καθαρισμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει ρουσφετολογικές ανάγκες στη Θεσπρωτία!

Σήμερα δεν υπάρχει καν η απαιτούμενη υδραυλική και υδρολογική μελέτη για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων που θα λαμβάνει υπόψη τις υπάρχουσες υποδομές και θα καθορίζει την αναγκαιότητα  νέων τέτοιων συμπληρωματικών υποδομών για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Η σημερινή σπουδή του Νομάρχη να χρησιμοποιήσει μηχανήματα  για τον καθαρισμό των τάφρων και των  σημείων  που είχαν μπαζωθεί  δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη για όσα συνέβησαν, αντίθετα υπογραμμίζει τις ευθύνες του. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply