“Ήπειρος τόπος να ζεις”: Ανακοίνωση – Απάντηση

Οι δηλώσεις του κ. Καχριμάνη σχετικά με συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο συνδυασμός μας και τις απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων που ζητάμε σχετικά με το προσωπικό του ασυμβίβαστο και τα θέματα που σχετίζονται με τις «οικογενειακές» επιχειρήσεις του, πραγματικά αποδεικνύουν πόσο δίκιο έχει ο Λαός μας με την παροιμία «άλλα λέει η θεια μου και άλλα ακούν τα αφτιά μου».

Η παράταξη «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις» «κατηγορήθηκε» από τον κ. Καχριμάνη για συκοφαντία, λασπολογία και ψευδολογία χωρίς όμως να λάβει καμία συγκεκριμένη απάντηση επί της ουσίας. Παράλληλα ο κ. Καχριμάνης προσφεύγει στην προσφιλή μέθοδο των απειλών που εκτοξεύει προς κάθε κατεύθυνση θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα «φοβηθούμε» και θα σιωπήσουμε.

Οι Ηπειρώτες, όμως, κ. Καχριμάνη απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις από αυτούς που ζητούν την ψήφο τους και διεκδικούν για τον εαυτό τους τίτλους «υπηρέτη» της νομιμότητας και της αλήθειας. Όχι ύβρεις και παραπλανητικά σχόλια…

Ζητήσαμε απαντήσεις και δεν τις πήραμε. Γι΄ αυτό επανερχόμαστε στο θέμα με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που δεν αποτελούν μυστικό και προϊόν «υποκλοπής» αλλά δημοσιοποιημένα έγγραφα.

Ξεκαθαρίζουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις τουριστικές επενδύσεις του κ. Καχριμάνη και τις παράλληλες επαγγελματικές δραστηριότητές του ως Νομάρχης.

Ο κ. Καχριμάνης έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Ηπείρου τρεις επενδυτικούς φακέλους.

Ο πρώτος φάκελος αφορά ίδρυση τουριστικής μονάδας επί της οδού Ζαλοκώστα. Η επένδυση έχει ολοκληρωθεί και έχει γίνει αποπληρωμή. Επένδυση με προϋπολογισμό 379.000 €. και ιδία συμμετοχή 189.500 €.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά επέκταση και εκσυγχρονισμό της ιδίας επένδυσης επί της οδού Ζαλοκώστα. Επένδυση με προϋπολογισμό 1.256.000 € και ιδία συμμεροχή 628.000 €.

Ο τρίτος φάκελος αφορά ίδρυση τουριστικής μονάδας επί της οδού Τοσίτσα. Το «γνωστό» διατηρητέο κτίριο με τις γνωστές στο πανελλήνιο εκθέσεις των ελεγκτών –επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Έχει προϋπολογισμό 1.553.000 € και ιδία συμμετοχή 776.500 €.

Άρα το σύνολο της Ιδίας Συμμετοχής για τα τρία επενδυτικά σχέδια είναι 1.593.500 €.

Ο νόμος λέει ότι η ιδία συμμετοχή (δηλαδή το 1.593.000 €), πρέπει να καλυφθεί η μισή από δάνειο και η άλλη μισή από δικό του ρευστό χρήμα για το οποίο πρέπει να αποδεικνύεται το πόθεν.

Κύριε Καχριμάνη γι΄ αυτό δε λέτε την αλήθεια. Αν μεν έχετε ρευστό χρήμα έπρεπε να το δηλώσετε. Αν δεν το έχετε, προσκομίσατε ψεύτικα στοιχεία στο κράτος. Πείτε μας, επιτέλους, τι από τα δύο ισχύει.

Επιπλέον , όπως και εσείς ο ίδιος κ. Καχριμάνη δηλώσατε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Νομάρχης , όντως ασκούσατε και παράλληλες επαγγελματικές δραστηριότητες «διευκολύνοντας», όπως είπατε, του συνεργάτες σας. Για αυτές τις «προσωπικές διευκολύνσεις» σας εγκαλούμε κ. Καχριμάνη. Ασκούσατε επάγγελμα ενώ απαγορεύεται και το παραδέχεστε σα να μη συμβαίνει τίποτε…

Τόση αδιαφορία για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια; Τόση υπεροψία απέναντι στους Νόμους;

Ούτε εμείς κ. Καχριμάνη θα επανέλθουμε στο θέμα γιατί στου «κουφού την πόρτα…». Όμως η προσβολή της σιωπής απέναντι στους πολίτες για τα ερωτήματα που θέτουμε είναι μεγάλη και χαρακτηρίζει εσάς και μόνο. Εσείς, αποδεικνύεται, πως έχετε φροντίσει να ζείτε «αξιοβίωτα» με την οικογένειά σας. Όλα τα «ωραία» κάποτε τελειώνουν και το party της διοίκησής σας ρίχνει τίτλους τέλους.

Μη συνεχίζετε την «καραμέλα» της «έλλειψης πολιτικού λόγου» από εμάς γιατί είστε ο μόνος που στην προεκλογική εκστρατεία σας δε λέτε τι θα κάνετε στην Ήπειρο αλλά λαϊκίζετε με τη λογική του «κατόπιν ενεργειών μου» και απλά νομίζετε ότι «χαϊδεύετε αφτιά» πολιτών που τρώνε «κουτόχορτο».

Όλοι, όμως, έχουν καταλάβει τι έγινε στη Νομαρχία Ιωαννίνων «κατόπιν ενεργειών» σας…

Για αυτό και, όπως θα σας έχουν ενημερώσει οι «φωστήρες» επικοινωνιολόγοι σας εξ Αθηνών, στη νέα εκλεγμένη Περιφερειακή Διοίκηση οι πολίτες έχουν προσανατολιστεί σε επιλογή με μέλλον και συλλογικό συμφέρον για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply