Ήπειρος: Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης. Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

«Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση. Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ήπειρο έχει ως εξής:

Θεσπρωτία: Μακρυγιάλι, Δρέπανο Ηγουμενίτσας, Ημέρα: Τρίτη 9/10:
Ώρα: 9:30 – 14:00: Παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική, χειροτεχνίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων. Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά / Τηλ.: 26650.21319, e mail: [email protected]

Πρέβεζα: Αμμουδιά, Ημέρα: Τετάρτη 10/10:
Ώρα: 9:30 – 14:00: Παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική, χειροτεχνίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων. Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά / Τηλ.: 26650.21319, e mail: [email protected]

Ιωάννινα: Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Ασπράγγελοι Ζαγορίου, Ημέρα: Κυριακή 14/10:
Ώρα: 10:.00 – 14:00: Παρατήρηση πουλιών, ενημερωτικές παρουσιάσεις, κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού – θεατρικά δρώμενα (από το ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών), περιβαλλοντικά παιχνίδια.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply