Ήπειρος – Κεντρική Μακεδονία σε κοινή πορεία

Κοινές δράσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας θα αναπτύξουν στο μέλλον οι Περιφέρειες Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας. Το πλαίσιο των κοινών δράσεων και της ενιαίας στρατηγικής τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς άλλες χώρες κυρίως της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέχρι Ρωσία και Ουκρανία, συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν στην σημερινή κοινή συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Θεσσαλονίκη.

Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας αναπτύχθηκαν με επίκεντρο την Εγνατία οδό η λειτουργία της οποίας έφερε ακόμη πιο κοντά τις δύο περιοχές. Το όλο σκεπτικό παρουσιάστηκε σε ότι αφορά τον τουρισμό από τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Στράτο Ιωάννου, αναφορικά με τον πολιτισμό από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Παντελή Κολόκα και τον αρμόδιο για θέματα επιχειρηματικότητας Οδυσσέα Πότση.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταγράφεται συνεργασία μεταξύ δύο περιφερειών και αυτό βέβαια επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές. Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν από τον πρώτο εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη.

Οι δράσεις αποσκοπούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας από την μια περιοχή προς την άλλη, στην ανάδειξη και προώθηση στην αγορά των τοπικών προιόντων και στην αξιοποίηση των οδικών αξόνων – και αυτών που πρόκειται να γίνουν – για την προσέλκυση τουριστών από την Κεντρική κυρίως Ευρώπη.

Η σημασία της συνάντησης αναδεικνύεται και από την εντυπωσιακή παρουσία όλων των αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων του τουρισμού και των επιμελητηρίων τόσο από την Ήπειρο όσο και από την Κεντρική Μακεδονία.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply