Έργα Περιφέρειας Ηπείρου

Κυκλοφοριακή ανάσα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με την κατασκευή του οδικού άξονα Αμφιθέα – Λυκόστομο:

Μετά από πολύχρονη και επίμονη προσπάθεια, ένα πάγιο αίτημα του πρώην Δήμου Περάματος και όλων των Δήμων του Βορείου τμήματος του Ν. Ιωαννίνων, υλοποιείται. Πρόκειται για την οδική σύνδεση των Εθνικών Οδών Ιωαννίνων – Τρικάλων και Ιωαννίνων – Κοζάνης, που μελλοντικά θα λειτουργήσει και ως συνδετήριος άξονας με την Εγνατία Οδό, της οποίας δρομολογήθηκε πλέον η κατασκευή της.

Συγκεκριμένα πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε την ένταξη του έργου με τίτλο: «Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας – Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» του ΕΣΠΑ.

Το έργο, είναι προϋπολογισμού 12.200.000 ευρώ και προβλέπει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού, μήκους 10,05 χλμ με ενιαίο πλάτος και καλύτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά οριζοντιογραφικά και υψομετρικά, εφαρμόζοντας την διατομή Β2 των Ο.Μ.Ο.Ε. με πλάτος 8μ.

Ακόμη διαμορφώνονται τέσσερις κόμβοι: Δύο στην αρχή και στο τέλος, στην επαφή με τις Εθνικές Οδούς που συνδέει, ένας στο ύψος του Στρατοπέδου Κατσιμήτρου που καλύπτει την σύνδεση με το Πέραμα και ο τέταρτος στην Χ.Θ. 5+250 περίπου οπού τέμνεται με τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και τη Δ.Κ. Ελεούσας. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 39 μήνες.

Προέγκριση δημοπράτησης του δικτύου ύδρευσης Ελεούσας:

Ακόμη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου προέγκριση έλαβε το έργο «Επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ελεούσας» Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή εξέφρασε σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης του έργου (υπό ορισμένες προϋποθέσεις), και μετά την υπογραφή της απόφαση από τον Περιφερειάρχη προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply