Ένωση Γονέων Μαθητών: Παράσταση διαμαρτυρίας

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

  • ΙωάννιναΝα δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους
  • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αγαπητοί γονείς ,μαθητές εκπαιδευτικοί,
Κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, με συνεχή μέτρα, έχουν γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά.
Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Από την άλλη, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος εμπαίζει το λαό για δήθεν «μέτρα στήριξης», με το λεγόμενο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Εμπαίζει χιλιάδες παιδιά που υποφέρουν, που έχουν χρόνια να κάνουν διακοπές, αποδεχόμενη το αίτημα των ξενοδόχων για κλειστά σχολεία και «Λευκές Βδομάδες».

Με τον κρατικό προϋπολογισμό έρχονται νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σπιτιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση., ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας (βλ. 5μηνα στα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ). Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας. Αυτή η Ε.Ε. και να πού πάνε τα περιβόητα κονδύλιά της!
Απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας.

Να μη μείνει κανένας μόνος του. Το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν να πάρει σάρκα και οστά.

Στην Γιάννενα προχωράμε στις 30/1/2014 12:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνέχεια στο Δημαρχείο από κοινού με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς διεκδικώντας:

  • Ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε παιδί στο σχολείο.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές
  • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply