Ένα taxi παρακαλώ…

Γράφει ο Γιώργος Ζάρρας, αρχειονόμος

Στο ίδιο έργο θεατές. Για ακόμη μια φορά. Μια κοινωνική ομάδα της οποίας απειλούνται τα «κεκτημένα» ενοχλεί τις άλλες κοινωνικές ομάδες προκειμένου η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα της!!! Παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία, και αυτό! Το βλέπουμε κάθε μέρα στους δέκτες μας. Οι ταξιτζήδες απέκλεισαν λιμάνια, αεροδρόμια, οδικούς άξονες διαδηλώνοντας υπέρ του δικαίου των αιτημάτων τους. Με αποτέλεσμα, βέβαια, την κατακραυγή όλων των άλλων ομάδων που θίγονται από αυτές τις κινητοποιήσεις. Και της κυβέρνησης, που τρίβει τα χέρια της γιατί δεν είναι μόνη στον αγώνα ενάντια στους ιδιοκτήτες taxi. Τώρα, το πως καταφέρνουν οι αγωνιζόμενες αυτές ομάδες, εν προκειμένω οι ταξιτζήδες, να μετατρέπουν το δίκιο τους σε άδικο είναι και αυτό άλλη μία παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία.

Το δικαίωμα της απεργίας απέχει παρασάγγας από τον αποκλεισμό συγκοινωνιακών κόμβων προκαλώντας το χάος, ειδικά σε μια τέτοια χρονική στιγμή, που αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση. Όχι δεν παίρνω το μέρος της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μου πηγάζουν από την οικογενειακή μου εμπειρία. Ο πατέρας μου π.χ. δεν ασκούσε «κλειστό» επάγγελμα, ήταν μαραγκός. Κάποια στιγμή όταν πήρε φωτιά η αποθήκη του μαγαζιού και καταστράφηκε εμπόρευμα χιλιάδων ευρώ κανένας δεν ασχολήθηκε. Κάτι ψιλά έδωσε η ασφαλιστική και για την επαναλειτουργία χρειάστηκε υψηλή δανειοδότηση. Αν ήταν αγρότης θα είχε αποζημιωθεί. Τώρα που πήρε σύνταξη, αν αποδεχόμουν την μεταβίβαση του μεριδίου του, θα αποδεχόμουν τεράστια χρέη. Αν είχε ταξί θα είχα μια τεράστια περιουσία προς «αποδοχή»! Δίκαιο ή άδικο;

Είναι αλήθεια ότι πολλές επαγγελματικές ομάδες στη χώρα μας, αυτές με τα επονομαζόμενα κλειστά επαγγέλματα είχαν καταφέρει να έχουν εξασφαλισμένα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία προς μεταβίβαση στην επόμενη γενιά. Οι άδειες των taxi που αποκτήθηκαν με 5 δραχμές σήμερα κοστίζουν 300.000! Βέβαια, δεν ήταν οι ταξιτζήδες αυτοί που ανέβασαν τόσο τις τιμές, άλλα οι νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνώντων από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Είναι προφανές ότι οι ευνοϊκές επαγγελματικές συνθήκες προσφέρθηκαν στους ταξιτζήδες όπως και στους νταλικέρηδες όπως και σε άλλους. Και αυτοί με τη σειρά τους πολύ καλά έκαναν και τις εκμεταλλεύτηκαν όσο μπόρεσαν προς όφελος των ίδιων και των οικογενειών τους! Είναι επίσης βέβαιο ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται μέσα από το λαό, δεν αποτελούν μια ξεχωριστή κάστα. Για το μεροκάματο παλεύουν κάθε μέρα και αυτοί και ας κλέβουν μερικά ταξίμετρα!!! Ξέρω ότι στην Κοπεγχάγη η «σημαία» κοστίζει 8 ευρώ, στο Λονδίνο ακριβότερα. Είναι βέβαιο ότι η απελευθέρωση αυτών των επαγγελμάτων εκεί θα οδηγήσει. Το πανάκριβο taxi στο εξωτερικό δεν αποτελεί ανάγκη αλλά επιλογή! Ας ολοκληρωθεί πρώτα το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς και μετά ας κάνουν ότι θέλουν με τα taxi.

Σήμερα που βλέπεις τα λεωφορεία με τα κιάλια είναι ανάγκη η χρήση των taxi. Είναι βέβαιο ότι όλες οι κυβερνήσεις είχαν βολευτεί με το καθεστώς των κλειστών επαγγελμάτων. Όπως και μεις. Είχαμε από τη μία φτηνό taxi αλλά από την άλλη οι ιδιοκτήτες τους είχαν εξασφαλισμένα εισοδήματα και μάλιστα υψηλά. Τώρα που ήρθαν οι εντολές από τους κατακτητές μας αλλάζει σε μια νύχτα το καθεστώς. Θα δείξει αν είναι προς όφελος του λαού ή προς όφελος ορισμένων που θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Μέχρι σήμερα καμία μα καμία απόφαση της κυβέρνησης των αντιπροσώπων, όχι του λαού αλλά των ξένων, δεν είχε στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού μας! Ούτε ένα μέτρο. Ούτε ένα. Α, συγγνώμη υπήρξε ένα, αυτό των αποδείξεων και το πήραν πίσω σε μια νύχτα ως αποτυχημένο!!!

Ό,τι έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα οι αντιπρόσωποι ήταν μια λαίλαπα εναντίον του λαού μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν μπορώ να δεχτώ ότι και οι αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα δεν έχουν αντιλαϊκό χαρακτήρα, όσο και αν είμαι ενάντια σε αυτά. Θα μπορούσε να γίνει μια πιο ομαλή μετάβαση έτσι ώστε να μην χάσουν τα πάντα οι ιδιοκτήτες taxi μέσα σε μια νύχτα, αλλά αυτό θέλει χρόνο και χρόνο δεν έχουμε. Πιέζουν οι ιδιοκτήτες της χώρας τους εκλεγμένους από μας (τρομάρα μας) αντιπροσώπους τους για έσοδα! Κρατικά έσοδα σημαίνει η εξασφάλιση των κεφαλαίων των ιδιοκτητών μας όχι δυνατότητα για κοινωνικό κράτος δικαίου. Ίσως γι’ αυτό να αποφεύγουν με κάθε τρόπο όλοι να πληρώνουν! Όταν κλέβεις τελικά τον ΦΠΑ δεν κλέβεις το κράτος αλλά τον ξένο ιδιοκτήτη του κράτους σου!!! Αν μπορούσε η εθνική αντιπροσωπεία να αποδείξει ότι είναι αντιπρόσωποι του λαού μας και όχι των ξένων ιδιοκτητών μας ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Ίσως να θεωρούσαμε ντροπή να μη πληρώνουμε τους φόρους μας και όχι μαγκιά που τους κλέβουμε. Ίσως και οι ταξιτζήδες να ασκούσαν το επάγγελμα τους με ίδιους όρους όπως οι ξυλουργοί, οι σιδεράδες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ. Ίσως να είχαμε… ελληνική κυβέρνηση!!!

Υ.Γ.: Οι Αυγουστιάτικες νύχτες με κάνουν ονειροπόλο…

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply