Έγγραφο του Δήμου Ιωαννιτών στο Υπουργείο Εσωτερικών για το 1ο Γυμνάσιο

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤην έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο κεντρικό κτίριο, ειδικά όμως στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων ζητά με έγγραφό της προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παρασκευή Τσίλη.

Στο έγγραφό της η κ. Τσίλη μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Στο Δήμο μας, το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στεγάζεται σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο με ιστορία και διαδρομή στον χρόνο και τον πολιτισμό, στο οποίο φοιτούν 170 μαθητές και το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα, τόσο στο κεντρικό του κτίριο όσο και στο γυμναστήριο.

Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα της στέγης του γυμναστηρίου και η ασφάλεια των μαθητών επέβαλλαν την αναστολή λειτουργίας του τόσο για τους μαθητές όσο και για τους αθλητές που κάνουν χρήση του χώρου.

Είναι επιτακτική ανάγκη για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου, προκειμένου άμεσα να αποκατασταθεί η ασφαλής χρήση και λειτουργία του γυμναστηρίου».

Στον Υπουργό Εσωτερικών στάλθηκε επίσης η τεχνική έκθεση όπου καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα και η μελέτη που έχει συνταχθεί για την αντιμετώπισή τους.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply