Άρτα: Πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων δίνει την πρεμιέρα του στην Άρτα ξεκινώντας ένα μεγάλο κύκλο περιοδείας που περιλαμβάνει σαράντα και πιθανόν επιπλέον αυτών παραστάσεις. Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας», θα παρουσιαστεί σε περιοδεία, κυρίως στην Ήπειρο, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ προς το τέλος του ίδιου μήνα θα δοθούν παραστάσεις σε Δήμους της Αττικής. περιοχή της πρωτεύουσας. Οργανωτές των παραστάσεων αυτών είναι: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας, Δήμοι Αρταίων, Πάργας, Ζίτσας, Δωδώνης, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Βορείων Τζουμέρκων, Φιλιατών, Σουλίου, Πρέβεζας, Λευκάδας, Ηγουμενίτσας, Συκεών Θεσσαλονίκης, Σερβίων Κοζάνης, Κόνιτσας, Πετρούπολης και Ιλίου. Υποστηρικτές της παράστασης είναι: εταιρεία «Βίκος – Ζαγοροχώρια», Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, εταιρεία «Ζαγόρι – Χήτος ΑΒΕΕ», Ξενοδοχείο «Ήπειρος Παλλάς», Τράπεζα «Marfin», Κέντρα ξένων γλωσσών Ιωαννίνων «Palso», Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί αύριο Τρίτη στο θέατρο Κάστρου της Άρτας με ώρα έναρξης 9.30’ μ.μ. και γενική είσοδο για το κοινό 8 €. Την ευθύνη οργάνωσης της παράστασης έχει αναλάβει ο Δήμος Αρταίων. Την ίδια ώρα, την αμέσως επόμενη ημέρα Τετάρτη 20 Ιουλίου, το έργο θα παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο Καναλακίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και οργάνωση του Δήμου Πάργας.

Στο τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Ιουλίου το έργο θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ ολοκληρώνοντας την πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του ηπειρωτικού Θεάτρου. Οι τιμές των εισιτηρίων για την παράσταση αυτή καθορίστηκαν στα 12 € τα κανονικά εισιτήρια και σε 8 € τα λοιπά τα οποία περιλαμβάνουν τις κατηγορίες μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, στρατευμένων, πολύτεκνων, μελών ΚΑΠΗ, κατόχων της μπλε Κάρτας Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ με σήμα το κιονόκρανο, ΑΜΕΑ, και ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων της παράστασης γίνεται από τα σημεία: γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Παπάζογλου και Αραβαντινού γωνία) και Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. έως 3 μ.μ.), καθώς και κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20) και Rock Shop (Βλαχλείδη 9) σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων. Επίσης ισχύουν εργατικά εισιτήρια που οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας Ιωαννίνων στην οδό Τσακάλωφ 10.

Συντελεστές της ενενηκοστής τρίτης επαγγελματικής παραγωγής του ηπειρωτικού Θεάτρου είναι: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

28ος χρόνος – θερινή περίοδος 2010 – 11 – Κεντρική Σκηνή: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας» – Μια κωμωδία σε δύο πράξεις κι έναν πρόλογο

– Μετάφραση: Δημήτρης Τσεκούρας
– Δραματουργική επεξεργασία: Ορέστης Τάτσης
– Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Κυριαζή – Ορέστης Τάτσης
– Σκηνικά κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
– Μουσική: Νίκος Βελιώτης
– Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
– Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης – Ορέστης Τάτσης
– Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

– Πρόλογος (φωνή): Βαγγέλης Αγγέλης
– Κυρία Σκαθαρίνα: Μαρία Τσιμά
– Μαυρομάντισσα: Δήμητρα Γκλιάτη
– Σύλβια: Βίκυ Καλπάκα
– Σκαθαράκος: Κώστας Βασαρδάνης
– Σκορπιός ο Κοψοκαλάμης: Άρης Τσαμπαλίκας
– Σκάθαρος Φρουρός: Μιχάλης Μπίζιος
– Πεταλούδα: Ρηνιώ Κυριαζή
– Αγία Σκαθαρίνα: Μαρία Τσιμά
– Σκαθαρίνα τού Αγρού: Δήμητρα Γκλιάτη
– Πυγολαμπίδα 1: Δήμητρα Γκλιάτη
– Πυγολαμπίδα 2: Βίκυ Καλπάκα
– Πυγολαμπίδα 3: Μαρία Τσιμά

– Φωτογραφίες: Κώστας Γρίβας,
– Μακιγιάζ: Βασιλική Κήτα,
– Σύνθεση αφίσας: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Κατασκευή σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Μανώλης Μανωλιδάκης – Νέτης,
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη, Μαρία Σταύρου,
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής,
– Δημόσιες σχέσεις: Ειρήνη Λαγουρού

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά για την βοήθειά τους: Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Χριστίνα Γιαλαμά, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Ταγκάλου, Γιώργο Κακιόπουλο και Αλέξανδρο Σκούρα.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply