Άρτα – Πρέβεζα: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στα πλαίσια συμμετοχής της στον εορτασμό Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Κρίσεις: Συνέχεια και ασυνέχεια στην ιστορία» ενημερώνει ότι το διήμερο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Νέο Μουσείο Αρχαιολογικό Μουσείο Ακρόπολης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1) Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης:
– Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Η αυτοκρατορία σε κρίση. Οικονομική κρίση στη Νικόπολη κατά την ύστερη αρχαιότητα», στην οποία θα εκτεθούν νομισματικά σύνολα (θησαυροί) του 3ου και 4ου αι. μ.Χ., πλαισιωμένα από πλούσιο εποπτικό υλικό. Η έκθεση θα έχει διάρκεια 2 μήνες.
– Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα θα δοθεί διάλεξη από την Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αικατερίνη Λιάμπη, με θέμα «Φαινόμενα οικονομικών κρίσεων κατά την αρχαιότητα.»

2) Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας:
– Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία της Αμβρακίας». Η έκθεση θα διαρκέσει 2 μήνες.
– Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 19.00 θα δοθεί διάλεξη από την Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αικατερίνη Λιάμπη, με θέμα «Φαινόμενα οικονομικών κρίσεων κατά την αρχαιότητα.»

Επισημαίνεται ότι τις ημέρες του εορτασμού η είσοδος και στα δύο μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply