Άρτα: “Πέρσες” του Αισχύλου

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου “Αιχμή”, παρουσιάζει τους Πέρσες του Αισχύλου, την Δευτέρα 23 Ιουλίου, στο Θέατρο του Κάστρου στην Άρτα.

Ο λόγος του Αισχύλου αθάνατος, δίνει φτερά στα όνειρα των ανθρώπων που… ξέρουν να ονειρεύονται. Αντίσταση στην επερχόμενη βαρβαρότητα.. Κάποιοι πρέπει να φωνάξουν ΣΤΟΠ εδώ αρχίζει και τελειώνει η Ελληνική γη, η Ελληνική φιλοσοφία, η Γραμματεία, μακριά οι “μοντερνίζοντες” ύποπτοι, που τελικά είναι τόσο “παλιοί”… Εμείς είμαστε εδώ παρόντες και αμυνόμενοι απέναντι στα ιδρύματα και τις “ύποπτες” χορηγίες τους.

Εδώ μόνοι… ελεύθεροι και σκεπτόμενοι, μακριά από προστάτες. Είναι μερικά πράγματα που δεν εξηγούνται περισσότερο, όπως η ποίηση του Αισχύλου… Ίσως καθένας από μας, ψάχνει να εξηγήσει το αινιγματικό χαμόγελο της Αθηναίας Κόρης και το επίμονο βλέμμα του Ηνίοχου… Αυτό θα πει… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

Ο λόγος του Αισχύλου μας δείχνει το δρόμο να τσακίσουμε στα βράχια της σημερινής Σαλαμίνας, σ ‘αυτά τα αθάνατα βράχια, τη δουλοπρέπεια και τον “επαρχιωτισμό” που μας επιβάλλουν εδώ και χρόνια.

– Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος
– Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης
– Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
– Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
– Μουσική: Μιχάλης Γλυνιαδάκης
– Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός
– Βοηθός σκην.: Σπύρος Κωνσταντούλας
– Διανομή: Ατόσσα: Φωτεινή Φιλοσόφου, Αγγελιοφόρος: Γιάννης Νικολαϊδης, Δαρείος – Ξέρξης: Ζαχαρίας Ρόχας, Κορυφαίοι: Κώστας Λάσκος, Γιώργος Γεωργίου, Χρήστος Κανέλλης, Μανώλης Σκιαδάς, Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιώργος Χουσάκος και χορός ανδρών

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply