Άρτα: “Δημοτική Αλλαγή” για Τέλος Ακινήτων

Η δημοτική παράταξη «Δημοτική Αλλαγή» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το Εδικό Τέλος Ακινήτων:

«« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, που οι πολίτες καλούνται να καταβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις:

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον – σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου – , το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό. Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.

Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας. Θα κόβεται το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα. Η κοινωνία του Δήμου μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας μεγαλύτερα από τους πανελλαδικούς μέσους όρους.

Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Ως Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε και κάνουμε καθαρό προς όλους (κρατικές υπηρεσίες, εφορία, ΔΕΗ κ.λ.π.) ότι δεν θα ανεχτούμε στα πλαίσια των ορίων του Δήμου μας καμία διακοπή ηλεκτροδότησης και θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τους δημότες μας που θα έρθουν αντιμέτωποι με τη διακοπή της ηλεκτροδότησής τους. Προκρίνουμε ως έμπρακτο τρόπο συμπαράστασης και στήριξης των δημοτών τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

– Ενημέρωση των δημοτών μέσω των τοπικών ΜΜΕ για τον τρόπο που μπορεί να πληρώνεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ πλην του ειδικού τέλους, μέσω των ΑΤΜ των Τραπεζών
– Εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος θα συγκεντρώνει τις φωτοτυπίες των λογαριασμών της ΔΕΗ των πολιτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος, μαζί με τα αποδεικτικά πληρωμής των λοιπών ποσών (ηλεκτρικό ρεύμα, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.ά.) στα ΑΤΜ των Τραπεζών.
– Γνωστοποίηση στην ΔΕΗ με ομαδικό εξώδικο της εξόφλησης των τελών του ηλεκτρικού ρεύματος.
– Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας ή με εθελοντές δικηγόρους, ο Δήμος Αρταίων προσφέρει οποιαδήποτε νομική συνδρομή απαιτηθεί για την προστασία των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος.
– Ανοικτή σύσκεψη φορέων και συντονισμός δράσης με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, ώστε να υπάρξει μαζική και κοινή αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής που γονατίζει τους δημότες.

Για να μη μείνει κανένα σπίτι στο Δήμο Αρταίων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply