«Ήπειρος – Τόπος να ζεις»: Ανακοίνωση

Η παράταξη «Ήπειρος – Τόπος να ζεις» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Αναζητείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα:

Με έκπληξη διαβάσαμε πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη, κ. Παντελή Κολόκα σε σύσκεψη με θέμα: «Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Ήπειρο».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του έχει συστήσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου, μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, της ανέθεσε και τα θέματα της Εκπαίδευσης.

Πρόεδρος της επιτροπής αυτής είναι ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Πότσης.

Σκοπός της επιτροπής είναι να προετοιμάζει όλα τα θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της μέσα από ευρύ διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και να τα εισάγει ώριμα πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η παράταξη «Ήπειρος – Τόπος να ζεις», εδώ και 10 ημέρες, έχει αποστείλει έγγραφο προς τον κ. Πότση και προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Πέτσιο, και ζητά να ξεκινήσει η λειτουργία της επιτροπής άμεσα με έμφαση τα θέματα Παιδείας και Εκπαίδευσης.

Όμως, αντί να ξεκινήσει η διαδικασία απ’ τα αρμόδια όργανα, αυτά παρακάμπτονται και καλούνται φορείς σε σύσκεψη για θέματα παιδείας στην Ήπειρο, δημιουργώντας παράλληλες επιτροπές και συνθέσεις που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη σύγχυση και τελικά την απραξία.

Αλήθεια ποιος εξουσιοδότησε την Περιφερειακή Διοίκηση να αντικαθιστά τα θεσμοθετημένα όργανα και τις προβλεπόμενες συλλογικές διαδικασίες;

Γιατί υπάρχει η αντίληψη της εκ των υστέρων λειτουργίας και όχι της πρόληψης σε θέματα που γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη;

Λυπούμαστε βαθύτατα γιατί τα σοβαρά θέματα της Ηπείρου αντιμετωπίζονται από την Περιφερειακή αρχή χωρίς την στοιχειώδη σοβαρότητα.

Ποιος φοβάται το διάλογο και δεν επιθυμεί την επίλυση των προβλημάτων, αλλά απλές κινήσεις εντυπωσιασμού;

Ποιος έχει εξουσιοδοτήσει την Περιφερειακή Αρχή να λειτουργεί χωρίς σεβασμό στους θεσμούς, τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και τη συλλογικότητα που απαιτεί η σοβαρότητα των θεμάτων;

Καλούμε, την Περιφερειακή Αρχή, να δείξει, έστω και τώρα, την ανάλογη σοβαρότητα και να διαχειριστεί το σοβαρότατο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών μας με σεβασμό και υπευθυνότητα. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply