Ξεκινά η μελέτη οριοθέτησης & αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου

Ξεκινά η μελέτη οριοθέτησης & αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου«Πράσινο φώς» για την υπογραφή της σύμβασης της μελέτης οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Έτσι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και εντός του Οκτωβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση της μελέτης με τον ανάδοχο.

Η μελέτη προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών.

«Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, είναι η χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών και αναπτυξιακών έργων στην παραποτάμια περιοχή του Αράχθου. Με την ολοκλήρωση όλων των έργων, θα μιλάμε για μια άλλη Άρτα. Η εικόνα της πόλης μας θα είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμη πιο σύγχρονη, πιο τουριστική, πιο ανεπτυγμένη και βέβαια αξιοποιώντας στο 100% τον Άραχθο ποταμό» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή.

Στόχος του Δήμου Αρταίων, είναι να κατασκευαστούν νέες γεφυρώσεις στον Άραχθο (πέραν εκείνης στην περιοχή του Τριγώνου που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 6,5 εκ € και αναμένεται άμεσα η έναρξη υλοποίησής της) στο ύψος του Ιμαρέτ και της Βλαχέρνας.

Δηλαδή, ο Άραχθος να γεφυρώνεται σε τέσσερα σημεία εντός της πόλης της Άρτας. Ακόμη να πραγματοποιηθούν έργα αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού σε όλη την περιοχή κατά μήκος του ποταμού.

 

Tags:

, ,