Το επίτευγμα του αυτονόητου

Γράφει ο Χρήστος Αθανασόπουλος, μέλος Γραμματείας Δ. Παράταξης «Γιάννενα Τώρα»

Το επίτευγμα του αυτονόητουΜένοντας απέναντι από το αεροδρόμιο της πόλης,τον τελευταίο καιρό με χαρά και ικανοποίηση βλέπω να προσγειώνονται διαφορετικά αεροπλάνα από αυτά που είχαμε συνηθίσει.

Πλέον οι διεθνείς πτήσεις είναι γεγονός και για την πόλη μας. Παρόλο που όπως προανέφερα, το γεγονός μου προκάλεσε συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης, δεν συμμερίζομαι τη θριαμβολογία των τοπικών αρχόντων.

Θα περίμενα αντίθετα αντί να κομπορρημονούν, να σκύψουν το κεφάλι για τα λάθη και τις παραλήψεις τους που οδήγησαν στο να επιτευχθεί το αυτονόητο με καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών.

Κάποιος θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει αυστηρό για τα γραφόμενα μου και είναι φυσικό αυτό, εφόσον δε γνωρίζει ποιοι διοίκησαν την πόλη εδώ και δεκαετίες από διάφορα πόστα: Δήμαρχοι, Νομάρχες, Αντιδήμαρχοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ λοιπόν ότι όταν η πόλη διοικείται από τις ίδιες παρατάξεις που εναλλάσσονται εδώ και χρόνια, θα έπρεπε οι διοικούντες να σκύβουν το κεφάλι και ορμώμενοι να κάνουν άλματα που χρειάζεται ο τόπος αντί να επιζητούν τα εύσημα για το αυτονόητο.

Είναι αυτονόητο λοιπόν όταν οι πολίτες έχουν υποστεί οικονομική αφαίμαξη με την υπέρμετρη φορολογία, να έχουν μια πόλη καθαρή, με κάδους που θα αδειάζουν στην ώρα τους.

Έχουν;

Να έχουν δρόμους χωρίς λακκούβες και πεζοδρόμια αντί για παγίδες πρόκλησης ατυχημάτων.

Έχουν;

Αν αναλογιστούμε ότι σε μια δεκαετία οι πρόγονοι μας έφτιαχναν Παρθενώνες και εμείς θεωρούμε επίτευγμα τις διεθνείς πτήσεις στην πόλη μας με καθυστέρηση δεκαετιών, ίσως αλλάξουμε μυαλά και διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

 

Tags: