Το Ε.ΠΑ.Μ κατά των πλειστηριασμών στα Γιάννενα

Λόγω των σεισμών στα Γιάννενα είχε ανασταλεί για σήμερα, με απόφαση του υπουργού  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων και του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας από το πρωί της Δευτέρας 17ης Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 19η Οκτωβρίου 2016.

Οπότε χθες Τετάρτη 19/10/2016 δεν χρειάστηκε να μεταβούμε στα Ειρηνοδικεία, αφού δεν διεξήχθησαν πλειστηριασμοί.

Μετά από αγώνα 3 ετών αρχίζουμε να καταγράφουμε μικρές νίκες πέρα από την αποτροπή των πλειστηριασμών.

Μία νίκη είναι ότι το θέμα των πλειστηριασμών είναι στην επικαιρότητα εδώ  και μέρες και μια δεύτερη νίκη είναι ότι συμβολαιογράφοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναγκάστηκαν από την πίεση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να πάρουν θέση και να ανακοινώσουν τροπολογίες προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι μόνο η προστασία της πρώτης κατοικίας από διεκδικήσεις τραπεζών και δημοσίου, που αμφιβάλλουμε ότι η κυβέρνηση θα την προστατέψει επαρκώς, αλλά και η υπόλοιπη ιδιωτική περιουσία.

Γι’ αυτό θα βρεθούμε την επόμενη Τετάρτη 26/10/2016 στο Ειρηνοδικείο στα Γιάννενα, για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε να περάσει οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία του κόσμου στα “κοράκια” των τραπεζών, του δημοσίου και των Δήμων.

 

Tags:

, , , , , , , ,