Τις 225 ξεπέρασαν οι σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο στα Γιάννινα!

Οι σημαντικότερες από τις 225 σεισμικές δονήσεις των τελευταίων 24 ωρών.
Οι σημαντικότερες από τις 225 σεισμικές δονήσεις των τελευταίων 24 ωρών.

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία και η ενόχληση για τους κατοίκους των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών, καθώς από τη στιγμή που σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός των 5,3 R, πριν 24 περίπου ώρες, έχουν ακολουθήσει άλλοι 225 σεισμοί, μικροί ή μεγάλοι.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουν υπάρξει καθόλου τραυματισμοί ή θύματα, παρά μόνο κάποιες σποραδικές μικρές ζημιές σε κτίρια και ορισμένες κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Παρ’ όλα αυτά, οι κάτοικοι ανησυχούν και πολλοί ετοιμάζονται να περάσουν και την αποψινή βραδιά στα αυτοκίνητα τους, παρ’ότι βέβαια δεν υπάρχει καμία τέτοια οδηγία από τις αρχές και τους ειδικούς – το αντίθετο.

Σημειώνουμε και πάλι ότι τα διάφορα κακοπροαίρετα σενάρια που διακινήθηκαν και διακινούνται από ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας και ορισμένους ιδιώτες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι σύμφωνα με πολλούς ειδικούς στους οποίους απευθυνθήκαμε, οι σεισμοί δεν προβλέπονται σε καμία περίπτωση.

Η μέχρι στιγμής …ακτινογραφία των σεισμικών δονήσεων

Ο μεγάλος σεισμός ήταν 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ λίγο μετά τις 23:00 του Σαββάτου, ενώ ο αμέσως μικρότερος ήταν 4,9 R στις 03:40 τα ξημερώματα της Κυριακής. Υπήρξαν δύο σεισμοί των 4,8 R και άλλοι δύο των 4,5 R, 19 σεισμοί από 3,5 έως 4,4 R και εκατοντάδες άλλες μικρότεροι…

Κλειστά σχολεία & υπηρεσίες

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα ΑΕΙ και τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών δεν θα λειτουργήσουν αύριο, ενώ οι αυτοψίες των ειδικών θα αρχίσουν από τα σχολικά κτήρια. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης και δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες δέχονται μεγάλο αριθμό πολιτών.

Επίσης, ανεστάλλη η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων και του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, για προληπτικούς λόγους.

 

Tags: