Τιμήθηκε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος στα «Χριστοβασίλεια»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Χριστοβασίλεια 2018» στο Μικρό Σουλόπουλο του Δήμου Ζίτσας το βράδυ της Πέμπτης (09/08/2018).

Τα «Χριστοβασίλεια» οργανώνονται κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη), από το Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου, στη μνήμη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη και περιλαμβάνουν τη βράβευση ενός δημότη που έχει διακριθεί στον τομέα των γραμμάτων, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τιμήθηκε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος, που συγκινημένος παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου.

Στη ζωή και τη μουσική διαδρομή του Ναπολέοντα Δάμου αναφέρθηκαν ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Γεώργιος Σιμιτζής και ο τραγουδιστής Μάκης Κιάμος. Ενώ στη συμβολή του κλαρίνου στη δημοτική μας μουσική παράδοση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Κώστας Στεργίου.

Η βραδιά έκλεισε  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

 

Tags: