Τη Φ. Γεννηματά εκπροσώπησε ο Λάμπρος Ρώσσης στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Electec

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εκπροσώπησε ο Λάμπρος Ρώσσης, τομεάρχης Δικτύων & Υποδομών στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Electec όπου και απεύθυνε χαιρετισμό:

« Κυρίες και κύριοι,

Μετά από την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση βρισκόμαστε και φέτος εδώ, σε αυτή την τόσο σημαντική και εξειδικευμένη έκθεση, η οποία για μία ακόμη χρονιά μας δίνει την δυνατότητα νέων επιχειρηματικών γνωριμιών και συνεργασιών.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε εδώ έχουμε ο καθένας μας ένα όραμα. Για την επίτευξη αυτού του οράματός μας, και μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική πραγματικότητα στην οποία δραστηριοποιούμαστε, είναι σημαντικό να μπορούμε να ενημερωνόμαστε για κάθε νέα εξέλιξη στον τομέα μας, έτσι ώστε, να μπορούμε να προσαρμόζουμε και να αναπροσαρμόζουμε τις υποδομές και τις δραστηριότητές μας, συμβαδίζοντας με τις διεθνείς εξελίξεις και συμβάλλοντας άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Παγκοσμίως, τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών και η διείσδυσή τους στην «αγορά» εξοικονόμησης ενέργειας παρατηρείται να προχωρά με αλματώδης ταχύτητα συμβάλλοντας αποφασιστικά σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας αλλά και βελτιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η εξοικονόμηση ενέργειας έγινε ιδιαίτερα επιτακτική τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα εντείνεται εξ αιτίας της αλόγιστης χρήσης της.​

Και η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, όμως, κατέδειξε τις ανάγκες εξοικονόμησης ενέργειας, σε πρωτίστως οικονομικό επίπεδο: η αύξηση της τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας και η συρρίκνωση του εισοδήματος πλήττουν τον μέσο άνθρωπο/πολίτη ανεπανόρθωτα.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, σημαντικό, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν τα «έξυπνα» συστήματα στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων και συνεπώς στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην μείωση του οικολογικού αποτυπώματος σύμφωνα με την ιδέα της «κυκλικής οικονομίας», η οποία μπορεί να επιφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων και να δώσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, μία από τις κυριότερες ευκαιρίες για την παραγωγή εσόδων της τάξης του $1,6 τρις εντός της προσεχούς επταετίας, μπορεί να ανοίξει για τις επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, το οικοσύστημα του Internet of Things (ΙοΤ). Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων, οικονομίας και κοινωνίας να είναι σε εξέλιξη, το οικοσύστημα του μεγαλώνει παγκόσμια. Το δε οικονομικό του αποτύπωμα του, επίσης, αυξάνεται συνεχώς: η συμμετοχή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί σε 2,1%.

Και εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε το μερίδιό μας από αυτή την νέα αγορά που δημιουργείται παγκοσμίως!

Μία νέα εποχή έχει ξεκινήσει!

Και εμείς είμαστε εδώ για να την κάνουμε πραγματικότητα και στην χώρα μας!

Και μία διοργάνωση σαν και αυτή μας δίνει την δυνατότητα να την προσεγγίσουμε ακόμα πιο γρήγορα.»

 

Tags: