Θεατρική Ομάδα Θ.Ο.Ρ. “ΔΙΑ – ΔΡΩΜΕΝΑ”: Παράσταση “Και οι Γερμανοί ξανάρχονται”

Ο Σύλλογος Ροδοτοπίου μετά από πολλές προσπάθειες σήμερα μπορεί να σας ανακοινώσει τη δημιουργία θεατρικής Ομάδας.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στις 9 Απρίλη, Σάββατο και ώρα 8.30 μ .μ. στη θεατρική σκηνή του Πνευματικού κέντρου Ροδοτοπίου.

Τίτλος της παράστασης: “ΚΑΙ………. οι Γερμανοί ξανάρχονται!!!!!!!” (συρραφή 3 θεατρικών έργων):
– «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου
– «Ψηλά απ’ τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ
– «Οι Γερμανοί, ξανάρχονται» του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Σκηνοθεσία Λάζαρος Μανούσης

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Η παράσταση αρχίζει με την περίφημη κωμωδία του Γάλλου κωμωδιογράφου Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης».

Με καυστικό τρόπο ο Μολιέρο σατιρίζει τον νεοπλουτισμό της αστικής τάξης που προσπαθεί να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία μαϊμουδίζοντας συνήθειες, τρόπους και συμπεριφορές στα όρια του γελοίου που φυσικά προκαλούν το γέλιο στο κοινό. Ο Αρχοντοχωριάτης ζωντανεύει τη βαθιά επιθυμία του νιόπλουτου ανθρώπου για αλλαγή, για κοινωνική καταξίωση, χωρίς κόπο. Η γελιοποίηση καραδοκεί και φυσικά θριαμβεύει.

Η παράσταση συνεχίζει με το ερωτικό-κοινωνικό συγκλονιστικό αριστούργημα του Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά απ’ τη γέφυρα» που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το αμερικανικό όνειρο στη πιο σκοτεινή εκδοχή του. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στα μέσα της δεκαετίας του 1950 σε μια ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε από το θέατρο Τέχνης το 1957.

ΚΑΙ κλείνει με την κωμωδία «Οι Γερμανοί, ξανάρχονται». Είναι ένα έργο σταθμός στο νεοελληνικό θέατρο. Οι δυο μεγάλοι συγγραφείς του κατάφεραν εκτός από το να γράψουν μια άρτια από κάθε άποψη κωμωδία, να αποτυπώσουν μέσα από τις σκηνές της, την πολιτική των μεγάλων δυνάμεων απέναντι στη χώρα μας και να εκφράσουν την αγωνία του μέσου Έλληνα για το μέλλον αυτού του τόπου. (Αν ζούσαν σήμερα οι συγγραφείς πόσο πιο μελανή θα είχαν αποδώσει τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας;).

Στην παράσταση θα παρουσιαστεί η Τρίτη πράξη του έργου που ξεδιπλώνεται στο χώρο μιας ψυχιατρικής κλινικής όπου είναι άντρο των ανταρτών. Το έργο ανέβηκε από το θίασο της μεγάλης ηθοποιού Μαρίκας Κοτοπούλη το 1947 στο θέατρο Ρεξ.

Σας περιμένουμε.

Είσοδος ελεύθερη

Τηλ. επικοινωνίας 6973311385, 6945071328

 

Tags:

, , , ,