Συμμαχία Ηπειρωτών: “Διεθνής πρωτοτυπία η χονδρική τιμή του καυσίμου να βγαίνει ακριβότερη από την λιανική”

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης Συμμαχία Ηπειρωτών:

Περιφέρεια Ηπείρου«Είναι διεθνής πρωτοτυπία η χονδρική τιμή του καυσίμου να βγαίνει ακριβότερη από την λιανική! Επίσης, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να προμηθεύονται τα Νοσοκομεία της χώρας πετρέλαιο κίνησης κι όχι θέρμανσης για θέρμανση και κλιματισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Kάνουμε διεθνείς διαγωνισμούς με νομικό πλαίσιο που δικαιολογεί να δίνει διαφορετικές μέσες τιμές το παρατηρητήριο τιμών και διαφορετικές οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων ακόμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις Περιφ. Ενοτήτων δεχόμαστε και αρνητικές εκπτώσεις στις διακηρύξεις που κάνουμε και δεν τρέχει τίποτα, συνεχίζουμε! Αυτές όμως οι λεπτομέρειες κοστίζουν όπως αποκαλύπτει ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία για αναγνώριση και διόρθωση των λαθών και με πρόταση μας να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος νομικού πλαισίου.»

Για την ανακατασκευή της Λ. Νιάρχου: “Χωρίς λύση για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων – Νεοχωρόπουλου δεν δίνουμε θετική ψήφο!”

«Η παράταξη μας τοποθετήθηκε με επερώτηση τον Ιούλιο του 2017, η οποία συζητήθηκε τον Δεκέμβριο στο περιφερειακό Συμβούλιο. Είπαμε: Κατ’ αρχήν, ναι στην επανακατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου. Ειδικότερα, η κατηγορία του έργου πρέπει να συνάδει με τα χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης, να είναι ενταγμένη σε έναν υπερκείμενο σχεδιασμό και να γίνουν σχεδιαστικές και τεχνικές βελτιώσεις που θα διευκολύνουν την κίνηση των πολιτών από και προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), την επικοινωνία των κατοίκων με την πόλη και δεν θα ακυρωθούν οι παρόδιες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Επανατοποθετούμαστε σήμερα: Η πρόταση της περιφερειακής Αρχής δεν δίνει λύση στην κίνηση και επικοινωνία των κατοίκων των Σεισμοπλήκτων και Νεοχωρόπουλου με την πόλη, γι αυτό προτείναμε τη λύση για κατασκευή κόμβου στο JUMBO και σύνδεση με την είσοδο της πόλης.

Η πρόταση της νέας οδού δεν υπόκειται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, όπως το ρυθμιστικό σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και είναι αποκομμένη. Επίσης, δεν εξασφαλίζεται η διασύνδεση της νέας οδού με το υπάρχον οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει περιβαλλοντική ασυμφωνία από τον αρχικό σχεδιασμό (αρχική ΕΠΟ), μετά τις άτολμες βελτιώσεις που έγιναν.

Θα χρειαστεί τροποποίηση τοπικού περιβαλλοντικού σχεδίου στην αρχή της οδού, έναντι του στρατοπέδου «Βελισαρίου», από τον Δήμο Ιωαννιτών και ενδεχομένως πάσχει η διαδικασία απαλλοτριώσεων. Αλλά και να υπερβούμε όλες τις ενστάσεις μας χωρίς λύση για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων – Νεοχωρόπουλου δεν δίνουμε θετική ψήφο!»

 

Tags: