Σωματείο Ι.Υ. Ν. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία των καταστημάτων στις 24/01

epirusnewsΤο σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη προσπάθεια της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου να ανοίξει τα καταστήματα της πόλης την Κυριακή 24/1/16.

Ο λόγος που επικαλείται είναι ότι η Κυριακή 17/1 που επιτρέπεται το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε με την τοπική αργία της πόλης και τα καταστήματα ήταν κλειστά. Παρόλο που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο και εγκύκλιο η μεταφορά – λόγω τοπικής αργίας – και το άνοιγμα των καταστημάτων, η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν.

Αρωγό και συμπαραστάτη σε αυτή την προσπάθεια βρήκε την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία με ανακοίνωση της αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων για να υπάρχει κάλυψη στην παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου.

Με τον τρόπο τους βάζουν και οι δύο για άλλη μια φορά ξεκάθαρα πλάτη στην απελευθέρωση του ωραρίου και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Μια θέση που άλλωστε την έχουν κάνει γνωστή από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα συζήτησης για το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομαγαζάτορες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς Περιφέρειας και Εμπορικού Συλλόγου. Τους καλούμε να πάρουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ το Σάββατο 23/1 στις 11 το πρωί στο δημαρχείο και στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο δημαρχείο ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση.

 

Tags:

, , , , ,