Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Άρτας με τη συμμετοχή εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σπουδαστών με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση τον Γενάρη.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος που μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι «το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου» για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και με τέτοιο πνεύμα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η οργάνωση της απεργίας γιατί αν περάσει το αντιασφαλιστικό που ετοιμάζουν, δεν θα μείνει κανείς που δεν θα πειραχτεί (συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι), αφού θα μειωθούν δραστικά οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), οι παροχές υγείας-πρόνοιας, θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης για όλους.

Επίσης κάλεσε τα σωματεία να συνεδριάσουν γρήγορα, να αρχίσουν αμέσως Γ.Σ, συσκέψεις, συζητήσεις για το ασφαλιστικό και την προετοιμασία της. Να ξεκινήσουν άμεσα πρόγραμμα περιοδειών – συζητήσεων σε χώρους δουλειάς.

Τέλος στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ την Δευτέρα 11 Γενάρη στις 11 π.μ.

 

Tags:

, , , , , ,