Συνέντευξη Bουλευτή Χ. Μαντά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Χρήστος Μαντάς: Πρέπει να βρεθούν σημεία ισορροπίας μεταξύ Κυβέρνησης και αγροτικού κόσμου, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Χάρη Δάφλο, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων 98,7 FM, ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, αναφέρθηκε στην πορεία της 2ης αξιολόγησης, τονίζοντας ότι σε τεχνικό επίπεδου υπάρχει μεγάλη σύγκλιση.

Ο στόχος, τόνισε, είναι να επιτευχθεί συμφωνία στο Euroworking group της 12ης Ιανουαρίου και στο Eurogroup της 26ης του τρέχοντος μήνα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στον κ. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ που επιμένουν στη συνταγή λιτότητας ακόμη και μετά την λήξη του προγράμματος, παρ΄ ότι υπήρξαν ρήξεις στο μέτωπο των δανειστών , όπως φάνηκε στο θέμα του «παγώματος» των μέτρων για το χρέος. Και ο Επίτροπος Οικονομικών και η Γαλλία αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες εστίες έντασης σε μία Ευρώπη που βρίσκεται σε ρευστή κατάσταση, τόνισε.

Σε ότι αφορά στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την κατήγγειλε ως ακατανόητη και ως υπονομευτική, αφού ενώ ζητάει συνεχώς εκλογές, δεν παίρνει θέση ούτε στην εμμονή κύκλων των δανειστών για την συνέχιση της λιτότητας, ούτε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τέλος ο κ. Μαντάς σε ερώτηση για επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες πιέσεις τις οποίες έχει υποστεί ο αγροτικός κόσμος στα χρόνια της κρίσης.

«Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Η ενίσχυση με 3,5 δις το 2016, η προκήρυξη μέτρων για το πρόγραμμα 2014-2020 , όπως το πρόγραμμα των 433 εκ. ευρώ για την βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία είναι σημαντικές πρωτοβουλίες που αυτή η Κυβέρνηση έλαβε για τον Πρωτογενή Τομέα παραγωγής. Αναπτύσσονται πολύ σημαντικές ευκαιρίες για νέους ανθρώπους και για μία ποιοτική παραγωγή»

 

Tags: